Lamar Džekson (©Reuters)
Lamar Džekson (©Reuters)

Slatka osveta Lamara Džeksona, Bris i Sejntsi pregazili očajne Berse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.01.21. | 01:58

Rejvesi pobedili Tenesi Tajtense sa 20:13 i plasirali se u polufinale Američke fudbalske konferencije (AFC). Poznati parovi polufinala u NFC-u naredne nedelje, Nju Orleans Sejnts - Tampa Bej Bakanirs i Grin Bej Pekers - Los Anđeles Rems

Treća sreća za Rejvense. Tenesi je prošle sezone zaustavio Baltimor, najbolji tim u ligaškom delu sezone. I u ovom šampionatu Tajtensi su pobedili u gostima četu Džona Harboua (30:24 posle produžetka), ali slatka osveta Lamara Džeksona i drugova.

Baltimor je slavio sa 20:13 u derbiju "vajld kard" runde i plasirao se u polufinale Američke fudbalske konferencije (AFC). Ukoliko Pitsburg pobedi Klivlend (ponedeljak, 02.15), onda će Baltimor sledeće nedelje na noge šampion Kanzasu na Erouhedu, a ako pobede Braunsi na Hajnc fildu, onda će Rejvensi u Bafalo.

Izabrane vesti

Ključ pobede gostiju iz Merilenda bilo je zaustavljenje najboljeg raning beka lige Derika Henrija, koji je imao sezonu od 2.000+jardi probijanjem. Imao je 18 nošenja za mizernih 40 jardi. Dobro je domaćin krenuo, poveo sa 10:0, ali onda je stao. Iskru gostima doneo je Lamar Džekson koji je istrčao tačdaun od skoro 50 jardi, do poluvremena izjednačio, a u nastavku je Baltimor za nijansu bio bolji u napadu. Dže Kej Dobins je na početku treće četvrtine istrčao tačdaun za prvo vođstvo gostiju na meču – 17:10.

Domaćini nisu mogli da dođu do end zone Rejvensa u nastavku, a tragičar je bio kvoterbek Rajan Tanehil. On je na dva minuta pre kraja bacio presečenu loptu. Uhvatio ju je kornerbek Markus Piters i tu je bio kraj za domaćina. Baltimor je sačuvao loptu i nastavio borbu za Superboul.

Lamar Džekson je imao 17 uspešnih dodavanja iz 24 pokušaja za 179 jardi, a istrčao je čak 136 uz tačdaun u drugoj četvrtini. Osim mladog kvoterbek, prošlogodišnjeg MVP lige, brijirao je risiver Markiz "Holivud" Braun sa sedam hvatanja za 109 jardi. Bitne lopte uhvatio je i tajt end Mark Endrjuz (četiri za 41 jardu).

Nju Orleans je u pretposlednjem meču "vajld kard" vikenda pregazio na svom terenu Čikago sa 21:9 i poznato je da će sledeće nedelje u polufinalu Nacionalne fudbalske konferencije da dočekaju u Mercedes Super domu divizijskog rivala Tampa Bej. Gledaćemo opet duel legendarnih kvoterbeka, veterana Drua Brisa i Tom Brejdija, budućih članova Kuće slavnih. Biće to prvi sudar u plej-ofu dvojice velikih asova. Ove sezone su Sejntsi oba puta lako pobedili Bakanirse. U drugom polufinalu NFC-a na Lembo fildu igraće Grin Bej Pekers – Los Anđeles Rems.

Očajan napad gostiju sa Mičom Trbiskom bio je katastrofalan, kao i u većini mečeva ove sezone. Nije ni domaćin briljirao, pogotovo u prve dve četvrtine, kada je postigao samo sedam poena i to posle tačdauna Majkla Tomasa. Ipak, u nastavku razigrao se Dru Bris i nije bilo spasa za Berse. Tačdaune za domaćina u nastavku su postigli raning bekovi Latavijus Marej i Elvin Kamera.

Mič Trubiski, kvoterbek Čikaga, odigrao je verovatno poslednju utakmicu u dresu Bersa. U poslednjoj sekundi je bacio tačdaun pas ka Džimiju Gremu koji je poentira protiv bivšeg tima za konačnih 21:9. Dru Bris je imao dva tačdauna pasa za 265 jardi. Amerčki mediji spekulišu da će 42-godišnji kvoterbek na kraju sezone da okači kopačke o klin. Kamera je stigao do 99 jardi iz 23 pokušaja. Majkl Tomas se vratio posle povrede. Imao je tačdaun, pet hvatanja za 73 jardi, a iznenađenje trenera Nju Orleansa Šona Pejtona bio je Dionte Heris koji je imao sedam hvatanja za 83 jardi.

NFL – PLEJ-OF, "VAJLD KARD" RUNDA

Subota

Bafalo Bils - Indijanapolis Kolts 27:24 (7:3, 7:7, 3:0, 10:14)

Sijetl Sihoks - Los Anđeles Rems 20:30 (0:3, 10:17, 3:0, 7:10)

Nedelja

Vašington Fudbol tim - Tampa Bej Bakanirs 23:31 (0:9, 7:9, 9:0, 7:13)

Tenesi Tajtens - Baltimor Rejvens 13:20 (10:0, 0:10, 0:7, 3:3)

Nju Orleans Sejnts - Čikago Bers 21:9 (7:0, 0:3, 7:0, 7:6)

Ponedeljak

02.15: (1,45) Pitsburg Stilers (14,0) Klivlend Brauns (3,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Tenesi TajtansBaltimor Rejvensamerički fudbalNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara