""
""

Slovenačko odbojkaško čudo! Do juče medalja je bila samo san, danas je bar srebro realnost!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.15. | 19:40

Nikada do sada reprezentacija Slovenije nije bila ni blizu postolja, a sada ispisuje najlepše stranice istorije...

Ljudi moj, pa da li je to moguće?! Slovenačka odbojkaška reprezentacija, čiji je najbolji plasman na kontinentalnim šampionatima u istoriji bilo deveto mesto, sada igra finale! I tu će sačekati pobednika duela koji igraju Bugarska i Francuska. Puleni čuvenog italijanskog odbojkaša Andree Đanija srušili su upravo Azure u fantastičnom polufinalnom okršaju, koji je iznedrio najveće heroje Starog kontinenta u svetu letećeg sporta - 3:1 (25:13, 23:25, 25:20, 25:20).

Izabrane vesti

Čovek koji je tokom igračkih dana Italiji doneo tri svetske titule (1990, 1994, 1998), četiri evropske krune (1993, 1995, 1999, 2003) i tri olimpijske medalje (srebro 1996, 2004, bronza 2000) i svojevremeno jedan od najboljih svetskih igrača napravio je od razbijene grupe selekciju pobednika, koja je svoj zlatno doba započela osvajanjem zlatne medalje u Evropskoj ligi ove godine, a nastavlja se bar srebrnim odličjem na Evropskom prvenstvu! 

Selekcija koja je napravila najveći rezultat ikada samim plasmanom u polufinale razbila je favorizovane Italijane, u meču koji je doneo potpuno neviđen scenario - navijači Poljske, čije je miljenike Slovenija izbacila u četvrtfinalu, navijali su svim srcem protiv Italije usred Sofije. 

Na putu do najvećeg uspeha ikad Slovenija je pre Poljske porazila i Nemačku, a s kim god bude igrala u finalu, četa Andree Đanija imaće slobodne ruke da odigraju najopušteniju utakmicu i možda uzmu čak i zlato!

Na krilima neverovatnog servera Jana Kozamernika, te odličnih izdanja Alena Pajenka i Klemena Čebulja, Slovenija je postala najlepša priča šampionata koji se ove godine igrao u Italiji i Bugarskoj. Azuri jednostavno nisu imali šansu da dođu do finala, Slovenija je gazila samouvereno i bez otkrivanja loših elemenata. 

Za kraj, treba istaći da je Slovenija devetu poziciju na šampionatima Evrope osvajala u dva navrata - 2001. i 2011. godine, a za Svetsku ligu prvi put se kvalifikovala sada, za narednu godinu. O učešćima na dva najveća globalna takmičenja da ne pričamo...

Ali, sada je ovoj selekciji samo nebo granica!

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Printscreen Via Youtube.com)


tagovi

odbojkaška reprezentacija Slovenijeodbojkaška reprezentacija ItalijeAndrea Đani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara