©Starsport
©Starsport

So na ranu Delfina: Srbija nemoćna protiv Rumunije

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.07.23. | 02:10

Naši vaterpolisti poraženi 13:17 (4:7, 3:3, 4:3, 3:4) u doigravanju od 5. do 8. mesta, sledi susret sa Nemačkom

Na lošu poslednju četvrtinu protiv Sjedinjenih Američkih Država u kojoj je Srbija ispusstila tri gola prednosti i kartu za polufinale, nadovezao se novi udarac u vidu poraza od Rumunije 13:17 (4:7, 3:3, 4:3, 3:4), te će naši vaterpolisti umesto u borbi za menadlju na Svetskom kupu u Los Anđelesu igrati za sedmo mesto.

Činjenica da su mislima još bili u prethodnoj utakmici nedovoljan je alibi za izdanje ispod svakog očekivanja, a posebno bleda Srbija je bila u prvoj deonici u kojoj je primila čak sedam golova. Inspirisani Rumuni nisu pokazali milost protiv Delfina u čijim redovima nije bilo Ubovića i Jakšića, početkom druge četvrtine dodatno su uvećali razliku i stigli na plus pet (9:4), međutim Stevanovićevi izabranici uspeli su makar delimično da podignu nivo igre, uhvate korak u odnosu na rivala i da barem izbegnu debakl.

Izabrane vesti

Razliku koja je varirala od tri do četiri gola Rumuni su uspeli da očuvaju u preostalom delu susreta i tako na krilima Fulea koji je postigao pet golova, uz podršku Đorđeskua sa pogotkom manje se izborili za doigravanje za peto mesto. Sa druge strane, jedini raspoloženi vaterpolista u redovima Srbije bio je Raduović sa sedam golova, ali je njegovo dobro izdanje bilo nedovoljno da se izbegne poraz.

Rumuni će se za peto mesto boriti sa Grčkom koja je ubedljivo savladala Nemačku (19:6), a upravo Nemci će biti rival Srbije u duelu za 7. mesto.


tagovi

Svetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara