"Lindsi Von"
"Lindsi Von"

Šok u SAD: Vonova zadobila prelom potkolenice (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.02.13. | 09:39

"Očekujemo da se Lindsi vrati trkama Svetskog kupa u sezoni 2013/14 i na Olimpijskim igrama 2014. u Sočiju", saopštio je američki skijaški tim

Lindsi VonAmerički skijaški tim potvrdio je da je Lindzi Von pokidala ukrštene ligamente kolena, ali i da je zadobila prelom potkolenice prilikom teškog pada u vožnji superveleslaloma na prvenstvu sveta u Šladmingu.

Ranije danas predsednik Austrijske skijaške federacije Peter Šreksnadel rekao je da su lekari utvrdili samo težu povredu kolena.
"Sezona za Vonovu je izgubljena i ona će biti operisana. Ipak očekujemo da se vrati trkama Svetskog kupa u sezoni 2013/14. i na Olimpijskim igrama 2014. u Sočiju", saopštio je američki skijaški tim.

Von je danas pala na prvom takmičenju svetskog prvenstva i teško se povredila, pa je helikopterom prebačena u bolnicu. Trka je nastavljena nakon pada američke skijašice, ali uz odustajanje još dve favoritkinje, Nemice Marije Hefl-Riš i Austrijanke Ane Feninger.

Pad i povreda Vonove zasenili su trijumf Slovenke Tine Maze koja je trijumfovala u superveleslalomu rezultatom 1:35,39 minuta osvojivši četvrtu medalju na svetskim prvenstvima, drugu zlatnu.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

AustrijaEvropaLindzi Von

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara