Mladen Šotić (©MN Press)
Mladen Šotić (©MN Press)

Šotić još dve godine u Humskoj, u crno-belom ostaju i Marjanović, Mićić i Popović

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 13:28

Partizan je posle burnog prelaznog roka rešio da zadrži nosioce igre iz protekle sezone

Crno-beli rukometaši su doneli u Humsku pehar Kupa Srbije posle 11 godina u trileru od skoro tri sata u Novom Sadu protiv Vojvodine. Posle besparice i godina bez trofeja, konačno se lakše diše na crno-belom delu Topčiderskog brda. Amibicije rastu, želi se napad na titulu koja više od decenije krasi vitrine Vojvodine. Iskusni strateg Đorđe Ćirković i naredne sezone će predvoditi Partizan.

Prošle nedelje je bilo burno u crno-belom taboru. Pojačanje su se ređala kao na traci – desni bek Nikola Crnoglavac (Fokšani, Rumunija), pivotmen Nemanja Ratković (Vojvodina), desno krilo Marko Vasić (Vranje), srednji bek Miha Kotar (Slovenj Gradec, Slovenija) i levo krilo Bojan Madžovski (bez kluba posle raskida ugovora sa Lovćenom protekle zime). Velike želje su golmani, reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Ahmetašević iz švajcarskog Pfadi Vintertura i juniorski reprezentativac Srbije Nikola Zorić iz Benfike.

Izabrane vesti

Upava crno-belih i ove nedelje radi punom parom. Sada su na redu produžetak saradnje sa nosiocima igre iz prethodnog šampionata. Kako saznaje Mozzart Sport, dvogodišnji ugovor sa Partizanom je produžilo iskusno levo krilo Mladen Šotić. Bivši reprezentativac Srbije, nekadašnji igrač Crvene zvezde, pančevačkog Dinama, Vojvodine i španskog Benidorma stigao je u Humsku početkom prošle godine posle kratkotrajne epizode u Asobal ligi. On je potvrdio da ostaje u crno-belom.

Tačno je, završili smo sve, potpisao sam dvogodišnji ugovor na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je što nastavljam ovu priču sa Partizanom. Uzeli smo Kup Srbije, želim i titulu. Na početku sezone nismo bili konkurentni za trofeje, ali smo u finišu pokazali da možemo mnogo. Ostaje žal što nismo stigli do finala plej-ofa. Poremetila nas je povreda Zečevića. Klub je sada na mnogo višem nivou nego pre. Sve ide u pravom smeru, napravili smo bazu za narednu sezonu. Imaćemo bolju, iskusniju ekipu i nadam se da možemo i u EHF kupu daleko da doguramo. Tu je i konkurencija na levom krilu, Bojan Madžovski. Nije lako igrati 60 minuta svaki meč. Voleo bih da imamo naredne sezone više publike na tribinama, da navijači prepoznaju da Partizan raste i da će biti još bolji u godinama koje slede”, istakao je Šotić za naš portal.

Kako saznajemo, dvogodišnje ugovore sa Partizanom potpisali su i srednji bek Veljko Popović i pivotmen Ivan Mićić. Očekuje se da će od iskusnijih igrača iz prošle sezone crno-beli dres da nosi i levi bek Nemanja Obradović, koji je zimus stigao iz mađarske Tatabanje. Takođe, na golu stajaće i dalje iskusni Pančevac Nemanja Marjanović koji je dogovorio saradnju na još godinu. On je krajem februara stigao u Humsku iz Dinama i bio jedan od junaka osvojenog Kupa Srbije u Novom Sadu, kada je desnom krilu Vojvodine Vukašinu Vorkapiću odbranio udarac sa sedam metara na isteku drugog produžetka.

Vođa novog Partizana ostaje kapiten Nikola Zečević. Njemu ugovor ističe u junu 2025. godine. U upravi crno-belih žele da popularnog Zeku zadrže i narednih godina, da bude lice kluba, pa se očekuju i razgovori za nastavak saradnje u nedeljama koje slede. Humsku napušta reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović kome je istekao ugovor i koji je još krajem prošle godine stavio dvogodišnji paraf sa francuskim Tuluzom koga uspešno vodi naš stručnjak Danijel Anđelković.



tagovi

RK PartizanRukometna superligaMladen ŠotićVeljko PetkovićIvan Mićić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara