Džu Džu Smit Šuster (©AFP)
Džu Džu Smit Šuster (©AFP)

Sporni trenutak koji je odlučio pobednika, igrač Iglsa priznao: Povukao sam ga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 06:13

Kornerbek Filadelfije Džejms Bredberi sportski izjavio da je napravio faul na Džu Džu Smit Šusteru

Sudija su pomogle Kanzasu pre dve nedelje u konferencijskom finalu protiv Sinsinatija, a u 57. Superboulu, sporna situacija išla je u korist Čifsa. Naime, na nešto više od minut i po pre kraja Mahoms je bacio lob pas ka risiveru Džu Džu Šusteru Smitu, na trećem daunu za osam jardi, ali je bila neuhvatljiva lopta. Činilo se da će Kanzas morati da se zadovolji sa tri poena, ali su sudije sa zakašnjenjem ubacile žutu zastavicu.

Dosuđen je prekršaj, četa Endija Rida je dobila novi prvi dan i šansu da potroši vreme i da iz lake situacije kiker Herison Batker šutem za fild gol donese Lombardijev trofej. Društvene mreže su se usijale pole toga. Navijači Filadelfije su besni, smatraju da je prestrogo dosuđen prekršaj, ali je kornerbek Iglsa sportski priznao da je napravio holding koji je rešio 57. Superboul.

Izabrane vesti

To je bilo zadržavanje. Povukao sam njegov dres“, rekao je Bredberi.

Džu Džu Smit Šuster nije imao dilemu.

Bio je prekršaj 100 odsto“.

I bivše sudije se mahom slažu da je postojao kontakt i da delioci pravde nisu pogrešili.

Sportski je to prihvatio i Brendon Grem koji je bio junak pobede Iglsa pre pet godina u 52. Superboulu, kada je iznudio u finišu fambl Toma Brejdija protiv Nju Inglanda i doneo prvu titulu u istoriji franšize iz Pensilvanije.

Verujem sudijama, moraju da donesu odluke u deliću sekunde. Nismo smeli da sebe dovedemo u takvu situaciju“, istakao je sjajni defanzivac koji je ovog puta zakazao, kao i čitava odbrana Iglsa, nijednom nije napravila „sek“ na kvoterbeku Kanzasa Mahomsu.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------


tagovi

NFLNFL ligaKanzas Siti ČifsFiladelfija Igls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara