""
""

Srebrni Pešović i sudar na Hungaroringu

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.04.17. | 17:00

Audijev “RS 3 LMS” ASK Vesnić/GM rejsing tima izdržao je koliziju sa vozilom iz jače klase. Rudolf Pešović je nakon svega bio drugi u D6-5 klasi

Pohod srpske automobilistčke ekipe na Hungaroring i danas je bio uspešan. Rudolf Pešović je okončao drugi CEZ sprint kao drugi u D6 – 5 klasi. On je ovim rezultatom osvojio deseto mesto u generalnom plasmanu vozača u klasi preko 2.000 kubika radne zapremine motora.

Izabrane vesti

Interesantno je da je Rudolf Pešović u prvi mah poveo trku u svojoj klasi. Nakon toga, došlo je do lakšeg sudara sa vozilom iz više kategorije. Na stazu je u tom trenutku izašlo vozilo za sigurnost, a Audijevom “RS 3 LMS” vozilu ASK Vesnić/GM rejsing tima u ovom udesu su oštećena leva, odnosno vozačka vrata. Pešović je uprkos toga, odnosno posle ponovnog starta trke zadržao vodeću poziciju.

ASK Vesnić i GM rejsing spremaju automobil za endurans trku u kojoj će učestvovati Milovan Vesnić. Uz njega, na Hungaroringu će se pojaviti i Jakub Višomirski. Prema trenutno dostupnim informacijama “RS 3 LMS” vozilo koje je nedavno stiglo u tabor naših automobilista nije ozbiljnije oštećeno. Uprkos toj proceni, tim mehaničara će prekontrolisati sistem oslanjanja i sve bitne elemente tehničke sigurnosti na automobilu kako bi u nastavaku takmičenja sve ostalo u najboljem mogućem redu.

(Foto: Print Screen)


tagovi

Rudolf PešovićMikica VesnićHungaroring

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara