""
""

SREBRO ZA TIJANU! A kako se bori biće zlatna jednog dana!

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.16. | 03:20

Mlada Srpkinja poražena u finalu od Korejke Kim, ali može da bude ponosna

Tijana Bogdanović nije uspela da se okiti zlatnom olimpijskom medaljom u tekvondou u Riju. Mlada srpska takmičarka poražena je u velikom finalu do 49 kilograma od Korejke Kim So Hui rezultatom 7:6 i tako osvojila srrebro!

Prve Igre. I prva medalja.

Izabrane vesti

Nema za čim da žali Srpkinja. Svaka joj čast kako se danas borila, jedan devojčurak od 18 godina uspeo je da obraduje naciju, i mnoge od nas održi budnim u ovoj besanoj sportskoj noći.

Sjajno finale gledali smo večeras. Iako se tek upoznajemo sa tekvondom, videli smo veliku strast kod obe takmičarke, a slavila je iskusnija Kim koja stiže iz postojbine tekvondoa. Imala je naša devojka šansu, iako je zaostajala za protivnicom tokom cele borbe uspela je da je stigne u finišu, a pobednik ovog okršaja odlučen je tek nakon što je vreme isteklo.

Korejka se posle napada Bogdanovićeve u poslednjim sekundama našla na podu, izgledalo je da je dobila udarac za poraz, ali je nakon pregledanog snimka komisija odlučila da ipak ne dodeli pobedničke poene Tijani, pa je takmičarka iz Južne Koreje trijumfovala tesnim rezultatom 7:6.

Ali, nema veze. Kako se Tijana Bogdanović večeras borila sigurno će biti zlatna u budućnosti. Najbitnije je da posle rvača Davora Štefaneka koji je osvojio zlato, Srbija od večeras ima još jednu olimpijsku medalju.

Hvala ti devojko, i naklon do poda!

(FOTO: Action Images)


tagovi

tekvondoRio 2016OI Rio 2016.OI 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara