Stravičan pad Markeza, udar groma i šaman na stazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 10:37

U Indoneziji vožena druga trka sezone u Moto GP šampionatu...

Portugalac Migel Oliveira iz KTM rejsinga pobednik je Velike nagrade Indonezije, druge trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Njemu je to četvrti trijumf u kraljevskoj klasi i 16. ukupno u karijeri. Branilac titule Fabio Kvartararo završio je kao drugi, s dve sekunde zaostatka, dok je treću poziciju zauzeo vozač Dukatija Žoan Zarko.

Svetski šampionat vratio se na stazu Mandalika nakon 25 godina. A na povratničkom debiju bilo je svega. Baš svega. Počevši od pljuska, preko groma koji je udario u stazu, teškog pada osmostrukog šampiona sveta Marka Markeza tokom zagrevanja - kome zbog potresa mozga kasnije nije dozvoljeno da vozi - pa sve do šamana angažovanog od strane organizatora da rastera oblake?!

Izabrane vesti

(U Indoneziji su takve stvari zapravo potpuno normalne. Veruje se da određeni ljudi imaju vanzemaljske sposobnosti i da mogu da kotrolišu vremenske uslove. Usluge šamana koriste se prilikom organizovanja velikih događaja kao što su koncerti, utakmice, venčanja...)

Na kraju je čak doneta odluka da trka bude skraćena za četvrtinu iz bezbednosnih razloga, ali odlaganje od sat vremena i nešto malo jače ipak je bilo neizbežno.

U postojećim uslovima Kvartararao je najbolje počeo. Jedno vreme bio je ispred Australijanca Džeka Milera i Oliveire, vodio karavan, da bi potom pao na petu poziciju. Portugalac se dosta lako probio na prvo mesto, pretekao prvo šampiona, a onda u petom krugu i Milera. Nakon toga vozio je prilično sigurno i održavao prednost. Sve do konačnog trijumfa.

Kada je u pitanju generalni plasman prvu poziciju drži pobednik prve trke sezone Enea Bastijanini sa 30 bodova, prati ga Bred Binder sa 28, treći je Kvartararo sa 27, dok je Oliveira sakupio 25.

Naredna trka zakazana je za početak aprila i voziće se u Argentini.


tagovi

Mark MarkezMoto GP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara