Odbojkaši Zakse (©CEV)
Odbojkaši Zakse (©CEV)

Teško da bolje od ovoga može: Spektakl pripao Zaksi, Trentino stao u 11. setu

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 23:19

Poljaci prošli u polufinale Lige šampiona posle trijumfa u zlatnom setu protiv velikog rivala

Treći put uzastopno Zaksa zaustavlja Trentino na putu ka evropskom tronu. Dva puta za redom u finalu (2021, 2022), večeras u četvrtfinalu Lige šampiona. Dvostruki uzastopni evropski prvaci preživeli su veoma dramatičnu seriju sa velikim rivalom, dobili prvi meč 3:2, izgubili drugi istim rezultatom, a onda pokazali šampionski gen u zlatnom setu i rezervisali kartu za polufinale!

Večeras je to na semaforu izgledalo ovako - Trentino slavi 3:2 (25:19, 23:25, 27:29, 25:21, 15:12), pa onda Zaksa pobeđuje u dodatnom periodu 15:9.

Izabrane vesti

Neverovatno šta su sve uradili na terenu odbojkaši obe ekipe... Ne samo večeras, nego na oba susreta. Sve ono najlepše što odbojka može da ponudi, publika je mogla da vidi u Poljskoj prošle nedelje i u Italiji večeras. Dva poslednja finala bila su njihova, ovog puta jedan tim je morao da stane već u četvrtfinalu. Posle svega što se desilo večeras možda ostaje žal što se nisu i ove sezone sreli u nekoj rundi kasnije.

Odigrali su čak 11 setova na dve utakmice. Bilo je dramatično i u prvom meču, ali je vrhunac ipak dostignut u revanšu. Kvalitetna odbojka, neizvesnost, preokreti, loše sudijske odluke, žestoke reakcije, crveni kartoni, emocije... Svega je bilo u Trentu.

Marko Podraščanin u napadu (CEV)Marko Podraščanin u napadu (CEV)

Završilo se neslavno za srpske reprezentativce Marka Podraščanina i Srećka Lisinca. Borili su se iz sve snage, izborili večerašnju pobedu, ali zajedno sa saigračima ipak poklekli u odlučujućem zlatnom setu. Sigurno da će ih ovo veče proganjati dugo.

Trentino je veoma dobro ušao u utakmicu, ubedljiv je bio u prvom setu, a brzo je veliku razliku napravio i u drugom. Međutim, dozvolio je Zaksi da istopi taj zaostatak i da dobije krila za nastavak. Iako se činilo da Italijani mogu da napadnu i maksimalnu pobedu, situacija se potpuno zakomplikovala da su na kraju jedva i izvukli trijumf posle pet setova.

U zlatnom setu više snage i koncentracije je imao šampion Evrope. Sve nervozniji su bili domaći, nisu imali potreban mir i već sredinom seta bilo je jasno da je polufinale baš daleko. Zaksa nije popustila ni u završnici, bili su Poljaci puni samopouzdanja, pa su na kraju zasluženo slavili.

Predvodio ih je Kačmarek sa 27 poena, dok je na drugoj strani jedan više upisao Kazijski. Kad su srpski reprezentativci u pitanju - Lisinac je završio meč sa 14 poena, a Podraščanin sa 13. Srećko je u jednom trenutku bio prilično iznerviran zbog sudijskih odluka, pa je zaradio crveni kartom. Razdrmala je ta situacija njegovu ekipu i povukla je ka pobedi u četvrtom i petom setu. Međutim, ne i u zlatnom.

Zanimljivo, dva međusobna duela u grupi pripala su Trentinu, u četvrtfinalu je 1-1 (bez zlatnog seta), pa ispada da su Italijani pobedili tri utakmice, a na kraju ispali od tog rivala.

U polufinalu će Zaksa na megdan Peruđi, dok drugi par čine Jastrežebski i Halkbank.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - ČETVRTFINALE

Sreda

Jastrežebski - Fridrihshafen 3:0, prvi meč 3:0

Peruđa - Berlin 3:2, prvi meč 3:1

Lube Ćivitanova - Halkbank 3:1 (zlatni set dobio Halkbank 15:12), prvi meč 1:3

Četvrtak

Trentino - Zaksa 3:2 (Zaksa dobija zlatni set 15:9), prvi meč 2:3

***kvote su podložne promenama


tagovi

TrentinoMarko PodraščaninSrećko LisinacOK ZaksaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara