""
""

Stravičan pad Lindzi Von, prošla "samo" sa pokidanim ligamentima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.02.13. | 18:35

Petostruka ukupna pobednica Svetskog kupa je odmah posle pada helikopterom prevežena u bolnicu gde je utvrđena teška povreda noge i za nju je sezona završena

Stravičan pad američke skijašice Lindzi Von obeležio je prvu trku prvenstva sveta u Šladmingu u superveleslalomu, zbog čega je helikopterom prebačena u bolnicu.

Petostruka ukupna pobednica Svetskog kupa pala je posle terenskog skoka, kada je izgubila ravnotežu. U prvi mah se činilo da joj je slomljena potkolenica, ali je predsednik Austrijske skijaške federacije Peter Šreksnadel rekao da su lekari utvrdili samo težu povredu kolena.
"Pokidala je ukrštene ligamente, ništa osim toga", izjavio je Šreksnadel.

Izabrane vesti

Von je pala otprilike na polovini staze kada je izgubila ravnotežu i posle doskoka na desnu nogu srušila se uz bolne jauke. Američkoj skijaškoj zvezdi 12 minuta je ukazivana pomoć na padini, pre nego što je prebačena u bolnicu.

Trka superveleslaloma više puta je odlagana zbog magle i održana je sa tri i po sata zakašnjenja, a, s obzirom da je počeo sumrak, iz nekoliko reprezentacija poručili su kako ne žele da se trka vozi.

Pre nego što je pala Von povredio se i uređivač staze, koji je takođe helikopterom prebačen u obližnju bolnicu. Trka je nastavljena nakon nesrećnog pada američke skijašice, za koju je sezona završena, ali uz odustajanje još dve favoritkinje, Nemice Marije Hefl-Riš i Austrijanke Ane Feninger.

Pad i povreda Vonove zasenili su trijumf Slovenke Tine Maze koja je trijumfovala u superveleslalomu rezultaom 1:35,39 minuta osvojivši četvrtu medalju na svetskim prvenstvima, drugu zlatnu.

Srebro je pripalo Švajcarkinji Lari Gut sa 38 stotinki zaostatka, dok je bronzana Amerikanka Džulija Mankuzo zaostala 52 stotinke iza pobendice.

(FOTO: Action images) 


tagovi

AustrijaEvropaLindzi Vonskijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara