""
""

Transfer dosije – Fetel o nastavku saradnje sa Ferarijem odlučuje na VN Italije

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.17. | 11:16

Mercedesovu opaku igru vrbovanja Sebastijana Fetela, Serđo Markjone rešava brzopoteznim pritiscima na Nemca koji mora da prelomi do Monce

Zahuhkatava se kampanja oko novog takmičarskog ugovora za Sebastijana Fetela. Njemu ugovorene obaveze prema Skuderija Ferariju ističu na kraju ove sezone pa je transfer pitanje broj jedan u najbržem cirkusu otvoreno pre vremena. Predsednik tima Serđo Markjone po poslednjim vestima forsira Sebastijana Fetela da odluči što pre. Pominje se da bi odluka mogla da padne na VN Italije koja se vozi trećeg septembra u Monci.

Izabrane vesti

Serđo Markjone po navodima italijanskih medija ima ozbiljne kadrovske zadatke budući da je javna tajna da Ferari želi po svaku cenu da zadrži sadašnji takmičarski kadar. Naime, Fetelu ističe trogodišnji ugovor, a i Kimi Rajkonen može da bira sredinu na kraju sezone. Trenutno se govori o raznim opcijama za popunu eventualno upražnjenih mesta, naravno u slučaju da se prvi tip Skuderije ne ostvari. Oni bi najviše želeli zadržavanje tandema Fetel-Rajkonen, a Mercedes se najverovatnije sprema za napad na suparničku ekipu. Naime, Toto Vol f i Niki Lauda su već pokazali interesovanje za Sebastijana Fetela koga po sada važećim pričama u očekuje eventualna zamenska opcija u liku Danijela Rikarda iz Red Bula.

Kako bilo, naredni prelazni rok će biti skup za Skuderiju, ali i za ostale ekipe. Ukoliko dođe do spektakularnih transfera moglo bi se desiti da naredne godine gledamo bolide tri najveća tima u kojima će doći do razmene vozača po principu trgovine u kojoj su svi razmenili današnje vozačke postave. Naravno, šase za to su veoma male, ali treba biti spreman i na njih budući da je Mercedes jednogodišnjim ugovorom za Valterija Botasa postavio jednačinu sa četiri nepoznate. Imena su samo poznata, pa je pitanje šta će biti sa Fetelom, Rajkonenom, Rikardom i Botasom…Upravo to želi da preduhitri Serđo Markjone u ime Ferarija do VN Italije.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasToto VolfSerđo MarkjoneSebastijan FetelRed BulNiki LaudaMercedes AMG PetronasKimi RaikonenFormula 1FerariDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara