Selektor Uroš Bregar (©MN Press)
Selektor Uroš Bregar (©MN Press)

Uroš Bregar: Sa Rusijom za prvo mesto, samo da sve igračice budu zdrave

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 11:27

“Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije”, poručio je selektor rukometašica Srbije

Prvi veliki izazov za Uroša Bregara na klupi rukometašica Srbije biće učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji. Naša selekcija je na žrebu za protivnike u grupi B izvukla Rusiju, Kamerun i Poljsku. Šampionat je na programu od 1. do 19. decembra, a na njemu će prvi put će učestvovati 32 ekipe.

Prve utiske posle izvlačenja kuglica izneo je i prvi trener naše reprezentacije.

Izabrane vesti

Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije”, izjavio je Uroš Bregar. “Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja”.

Nakon prve faze, tri najbolje ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija.

Kada gledamo narednu fazu takmičenja, idemo na grupu A, tamo su izuzetno kvalitetni protivnici. Posle preliminarne, verujem da idemo u sledeću fazu takmičenja, a tamo nas čekaju tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A koju čine Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Sve su to odlične ekipe”.

Bez obzira na to ko stoji na putu rukometašicama, najvažnije je da naš tim bude spreman i na maksimalnom nivou forme.

Prvenstveno se nadam da će sve igračice biti zdrave. Prvo nas očekuje da se dobro pripremimo za EHF nedelju i kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a onda da se u novembru ponovo okupimo i spremimo za Španiju. Nadamo se da će i povređene igračice uspeti da se oporave do tad i da ćemo baš dobro da odigramo Svetsko prvenstvo”, zaključio je Uroš Bregar.


tagovi

Uroš BregarRukometašice Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara