"Srbija je u polufinalu!"
"Srbija je u polufinalu!"

Uterivanje straha u kosti: Srbija potopila Rusiju i došla na dva koraka od zlata

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 21:13

Naša reprezentacija sigurnom igrom i pobedom od zakazala obračun sa Grčkom

Srbija je u polufinalu!Sve ide po planu, zlato je na dva koraka daleko od reprezentacije Srbije! Naši vaterpolisti su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje se igra u Beogradu razbili selekciju Rusije s 15:5 (3:2, 4:1, 4:2, 4:0). Delovali su Delfini prilično samopouzdano, držali su konce tokom čitavog meča i nijednog momenta nisu doveli u pitanje plasman na megdan Grčkoj u polufinalu.

Svih 11.000 navijača moglo je u miru da uživa u bravurama naših vaterpolista u ovom četvrtfinalu. Rusija je dobro krenula, povela s 1:0, ali to je bilo sve. Odlični potezi Andrije Prlainovića, asistencije Filipa Filipovića, odbrana Živka Gocića i refleksi Branislava Mitrovića doneli su Delfinima osetnu prednost već na poluvremenu (7:3) pa je u nastavku sve išlo mnogo lakše.

Izabrane vesti

Deluje da su naši vaterpolisti za razliku od meča protiv Slovačke bili skoncetrisaniji, pametniji, mirniji i daleko strpljiviji. Nisu išli grlom u jagode. Brzo su, već polovinom druge četvrtine, napravili veliku prednost koja je im je obezbedila dpdatnu mirnoću u igri, a to se brzo reflektovalo i na semaforu.

Ponovo smo na delu gledali nadmoć naših vaterpolista, neverovatan timski duh, žestoku odbranu, brze napade, uplivavanja, lobove Filipovića i Ćuka, levicu Mandića. Jednostavno, naš tim ima toliko oružja da ga je nemoguće braniti, što pokazuju rezultati na poslednjih pet najvećih turnira, a nadamo se da će isto biti i u Beogradu.

Najefikasniji igrač u našem timu bio je Andrija Prlainović koji je pogodio četiri puta, dok je Filip Filipović dao dva gola. kao i Dušan Mandić i Slobodan Nikić. Srbija se u polufinalu sastaje sa Grčkom koja je bila bolja od Španije s 6:2 čime je pokazala da će biti izuzetno tvrd orah.

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaRusijaFilip FilipovićEvropsko prvenstvo u vaterpoluAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara