""
""

Valteri Botas: Mercedes je kao knjiga iz koje ima puno da se uči!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.17. | 13:04

Doseljenik u carstvo Luisa Hamiltona smatra da je šangajska pista tradicionalno ugodna za njegov novi tim u kom mora još mnogo da se usavršava

Valteri Botas se rodio pod srećnom zvezdom. On ni sam na kraju prošle sezone nije ni u najluđim snovima mogao da se nada da će Vilijamsov kombinezon zameniti Mercedesovim. Eto, desilo se i to jer je odlazak Niko Rozberga ostavio upražnjeno mesto u timu Toto Volfa i Nikija Laude. Zbog svega toga Finac je srećan, ali misli da trkački vikend u Melburnu uprkos osvajanja podijuma nije njegov najblistaviji dan u karijeri. Botas misli da u Mercedesu ima još puno lekcija da nauči, a da će VN Kine za njega biti nešto povoljniji teren ukoliko se u obzir uzmu raniji dometi tima na stazi u Šangaju.
“Osećam se dobro kao deo tima, a i prilično mi je ugodno u ekipi. Definitivno ima tu mnogo stvari koje treba da usavršim kako bih stekao dovoljno znanja. Isto tako, u prvim mesecima boravka u ekipi sam stekao mnogo iskustava”, rekao je Valteri Botas, pa prešao na priču o narednom nastupu na trci za VN Kine.

Izabrane vesti


“Prva trka u Melburnu je bila dobra kao polazna tačka, ali daleko od toga da je to bio moj najbolji trkački vikend u karijeri. Zato što se osećam sigurno i ugodno mislim da je vreme da se fokusiramo na sledeću trku. Znate, šangajska pista je tradicionalno bolji teren za Mercedes nego onaj u Melburnu. Naravno, fokusiraćemo se na rad, ali je još uvek prerano da delim ocene o mogućnostima za pobedu u Kini”, zaključio je Valteri Botas.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasToto VolfNiko RozbergNiki LaudaLuis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara