Vatikan dobio prvo sportsko društvo

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.01.19. | 15:28

Po svemu sudeći, uskoro će se zastava Svete stolice vijoriti i na Olimpijskim igrama

U najmanjoj, ali jednoj od najuticajnijih država sveta, Vatikanu otvoreno je prvo sportsko, tačnije atletsko društvo. Prezentacija je izvršena danas u pres službi Svete stolice.

Ovaj neobični klub za sada ima 60 takmičara, od članove Švajcarske garde, preko opatica, pa sve do rimske kurije, zaposlenih u tamošnjim muzejima, bibliotekama itd. Članovi sportskog društva na javno prestavljanje su došli u plavim trenerkama sa simbolima Vatikana, ukrštenim ključevima raja i Rima. Zahvaljujući ugovoru sa italijanskim olimpijskim komitetom moći će da se takmiče i na međunarodnoj sceni, a cilj im je, kažu da se zastava Svete stolice zavijori na Olimpijskim igrama, ali i "da prenose hriščanske vrednosti širom sveta".

Izabrane vesti

Vatikan se nalazi u Rimu i najmanja je nezavisna država na svetu pošto zauzima samo 44 hektara i ima tek 1.000 prijavljenih stanovnika. Osnivanje ovog društva je samo još jedan od pokazatelja kako se ova crkva-država pod vođstvom pape Franje polako otvara prema svojoj pastvi, ali i celom svetu.

FOTO: Reuters


tagovi

atletikapapa Franja prvi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara