Odbojkašice Poljske (©volleyballworld.com)
Odbojkašice Poljske (©volleyballworld.com)

Velaskova priča nije dobro počela: Italijanke poražene, pad za dva mesta na FIVB rang listi

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 21:47

Poljakinje slavile maksimalnim rezultatom u prvom kolu Lige nacija

Još Italijanke nemaju olimpijsku vizu, tako da nikakvo opuštanje u Ligi nacija nije dozvoljeno. A komercijalno takmičenje za njih definitivno nije dobro krenulo...

U prvom meču ove godine izabranice Hulija Velaska su maksimalnim rezultatom poražene od Poljske - 0:3 (26:28, 23:25, 21:25).

Izabrane vesti

Novi selektor neće po dobrom pamtiti početak ove priče, posebno jer je njegova ekipa imala dobre šanse za pozitivan rezultat. Oba tima nisu bila u najjačim sastavima, ali takvu situaciju Italijanke nisu iskoristile.

Igrale su bolje u prvom činu Antropova i drugarice, završnicu su dočekale sa pet poena prednosti - 21:16, ali to im nije bila dovoljna zaliha. Vodile su i 24:22, imale dve set lopte... Međutim, Poljakinje su režirale preokret i iskoristile prvu set loptu za 28:26.

U završnicama drugog i trećeg seta ponovo su bolje bile Lavarnijeve devojke, koje su u finišu prvog perioda definitivno dobile krila.

Kao najefikasnija izdvojila se Magdalena Stišjak sa 17 poena, a u poraženom sastavu najbolja je bila Antropova sa 16.

Poljska je prošle godine uzela vizu za Olimpijske igre, a Italija je trenutno na mestu koje vodi u Pariz. Međutim, današnji poraz je oduzeo Italijankama nešto više od 10 bodova, pa su pale za dva mesta na FIVB rang listi - sada su sedmoplasirane. Poljska je sa sedmog skočila na peto mesto.

Podsetimo, prvi meč u ovogodišnjem izdanju Lige nacija dobila je Holandija protiv Bugarske - 3:0. Naša selekcija premijeru ima u noći između srede i četvrtka protiv Dominikanske Republike.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Bugarska - Holandija 0:3

Italija - Poljska 0:3

22.30: Kina - Južna Koreja



tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija Italiježenska odbojkaška reprezentacija PoljskeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara