Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)
Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)

Veliki dan za Jedinstvo, finale evropskog takmičenja sasvim blizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 09:01

Pazovčanke imaju prednost iz prvog meča polufinala, ali ih večeras čeka težak posao u Lugožu (17.30, Arena Sport Premium 3)

Izgubljeno finale je ostalo negde u prošlosti... Nisu imale Pazovčanke mnogo vremena za tugovanje zbog poraza u borbi za trofej u Kupu Srbije. U nedelju veče su morale da čestitaju domaćim odbojkašicama Uba na pobedi, a već u ponedeljak su krenule put Rumunije na revanš meč polufinala CEV kupa izazivača.

Pred ekipom Jova Cakovića je još jedan težak ispit. Nije borba za trofej u pitanju, ali je svakako utakmica sa ogromnim ulogom. Prvi susret završen je pobedom Jedinstva posle pet setova. U revanšu je domaćin Lugož, a početak je zakazan za 17.30 (Arena Sport Premium 3).

Izabrane vesti

Znaju Isidora Kockarević i drugarice da bi ovo mogao da bude veliki dan za klub. Nadomak su istorijskog finala evropskog takmičenja... Istina, jeste treće po rangu, iza Lige šampiona i CEV kupa, ali svakako je značajno. Posebno kad je u pitanju ovako mlada ekipa kao što je slučaj sa Jedinstvom.

Prvi međusobni okršaj je bio prilično neizvestan, oba tima su imala i odlične trenutke, a i velike padove. Najopasnija u rumunskom timu bila je igračica na poziciji primača servisa Jelizaveta Ruban. Ona je postigla 23 poena, uz 46 odsto uspešnosti u napadu. Prošla je 22 lopte od 48, pet puta je zaustavljena blokom, a četiri puta je pogrešila.

U rumunskom klubu su i dve Srpkinje - reč je o dugogodišnjem reprezentativnom liberu Silviji Popović i dizaču Tanji Grbić. Njihov tim je iskusniji, danas će biti favorit bez dileme, ali imaju čemu da se nadaju mlade odbojkašice Jedinstva posle svega što su videle u prvom duelu.

Kao što je već poznato, Pazovčanke su osvojile dva boda, a protivnice jedan. Za prolaz dalje Cakovićevoj četi je potrebna bila koja pobeda, ili poraz 2:3 pa dobijanje zlatnog seta (igra se do 15. poena po završetku revanša). Ukoliko Lugož slavi 3:0 ili 3:1, on će otići direktno u finale CEV Kupa izazivača.

U drugom polufinalu sastaju se od 20 časova u Italiji odbojkašice Kjerija i nemačkog Turingena. Prvi obračun posle tri seta dobio je italijanski tim, koji je i večeras ogroman favorit.

CEV KUPA IZAZIVAČA ZA ODBOJKAŠICE

Polufinale

Sreda

17.30: (1,35) Lugož - Jedinstvo (2,90)

20.00: (1,02) Kjeri - Turingen (9,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

kup izazivačaŽOK Jedinstvo Stara PazovaJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara