""
""

Verlajn je Volfova F1 zimnica!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 13:56

Toto Volf je morao da prelomi, pa mu je bilo jednostavnije da dovede prekaljenog Valterija, a da Verlajna ostavi još malo da se krčka i usavršava

Većina F1 analitičara videla je na mestu Niko Rozberga, starog znanca Mercedes AMG Petronasa, Paskala Verlajna. Da, mnogi su tako mislili, ali ne i Toto Volf, prvi čovek ekipe! Novinari su ga pitali zbog čega je odbacio Paskala Verlajna?
“Nismo hteli da spržimo Paskala! Imamo planove s njim, a za to nam je potrebno dve ili tri godine kako bi od njega ispao iskusan takmičar. Jednostavno nam je trebao iskusan vozač pored Luisa. U tom smislu, nismo smeli da eksperimentišemo, već da nametnemo vozača koji će praviti manje grešaka. U tom smislu, odnosno samo zbog iskustva, Valteri je bio u prednosti u odnosu na Paskala”, rekao je Toto Volf.

Izabrane vesti

Prvi čovek šampionske ekipe uz gore navedeno u neku ruku ostavlja sve kadrovske opcije u igri za narednu sezonu. Znači li to da Valteriju Botasu i Luisu Hamiltonu nisu u zvezdama zapisane pozicije nakon ove sezone?

“Nadamo se da će Botas dobro raditi s ekipom, ali moramo da mislimo in a druge vozače. Kao što smo videli s Nikom, sve može i preko noći. Mi imamo naše ljude i u Zaiberu, kao i u Fors Indiji, pa ćemo za 2018. Videti… Ništa ne treba unapred uzimati zdravo za gotovo”, rekao je danas Toto Volf, i tako podvukao da je i za Valterija Botasa ova sezona u Mercedes AMG Petronasu nešto poput “probnog rada”! Ako ne zadovolji, ode on negde, ko zna gde da traži cirkuzantsku sreću.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1Luis HamiltonNiko RozbergPaskal VerlajnToto VolfValteri Botas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara