Jovica Nikolić (©Starsport)
Jovica Nikolić (©Starsport)

Vošin najveći dobitak – vraća se Jovica Nikolić

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 10:29

Mečom u Pančevu i posebno u prvom duelu finalne serije plej-ofa protiv Metaloplastike levoruki Novosađanin potvrdio da ulazi u formu posle teške povrede i 10 meseci odsustva od rukometa

Otišao je Jovica Nikolić u nemački Veclar pre dve godine kao najbolji igrač Superlige Srbije, neko ko je već sa 20 leta bio dominantan u našem prvenstvu, činio bekovsku trojku crveno-belih sa Gregorom Ocvirkom i veteranom Nemanjom Pribakom. Zov Bundeslige, najjačeg šampionata na svetu, bio je prejak, uputio se ka Nemačkoj, ali tamo je za sezonu malo igrao.

Povrede su se ređale jedna za drugom. Na Svetskom prvenstvu u Katovicama 2023. doživeo je peh s kolenom u meču sa Norveškom i propustio poslednja dva duela sa Argentinom i Holandijom. Vratio se u klub, a u aprilu prošle godine je doživeo tešku povredu hrskavice kolena.

Izabrane vesti

Deset meseci je bio izgubljen za rukomet, oporavljao se u rodnom Novom Sadu, a onda se u smiraj prelaznog roka u Srbiji krajem februara vratio kući, u svoju Vošu.

Sa nekoliko treninga sa Lalama igrao je ključni meč za plasman u nokaut fazu Lige Evrope protiv Kadetena. Dva meseca je bio ni na nebu ni na zemlji, koleno je oticalo, nije mogao da pruži maskimumu. Protiv Dinama u Pančevu u drugom meču polufinala plej-ofa Super rukometne lige Srbije je bio odličan, najavio je da se vraća u formu. Uz golmana Frana Lučina bio je najbolji akter prvog meča finalne serije protiv Metaloplastike, kada su Lale samlele rivala sa 38:23 i stigle na korak do 11. vezane krune, a 12. u istoriji.

18.05: (2,55) Krems (8,00) Hard (1,70)

Najveći dobitak pobede nad Metaloplastikom za četu Borisa Rojevića je Jovica Nikolić. Tek su mu 22 godine (u novembru puni 23). Do sada je bilo – koliko talenta, toliko malera, a svi se nadaju da će ga povrede mimoići u nastavku karijere i da će biti budućnost srpskog rukometa kao što su mu mnogi prognozirali.

Pet golova u pobedi protiv Šapčana, od toga četiri u prvom poluvrmenu, kada je slomljen otpor rivala, ohrabruju levorukog Novosađanina, i dalje mladog, ali iskusnog sa mnogo utakmica u nogama. Očekuje se da će u godinama koje slede da se vrati i u reprezentaciju i da pojača konkurenciju na desnom beku Milošu Orboviću i Urošu Kojadinoviću.

U prvom delu sezone na poziciji desnog beka igrali su Milan Milić i Milan Golubović. Nažalost, tešku povredu kolena u meču sa La Riohom u Novom Sadu je doživeo Milić, i dalje se oporavlja i završio je sezonu. Milan Golubović je igrao dobar deo sezone sam na desnom beku, izneo teret, a Nikolić je bilo preko potrebno pojačanje srpskog šampiona u napadu na 11. uzastopnu titulu.

Nikoliću ističe ugovor sa Vošom na kraju sezone. Došao je zimus, a dobrim igrom i najavom povratka u nekadašnju formu je „kupio“ čelnike kluba, pa se očekuje produžetak saradnje sa 22-godišnjim desnim bekom, detetom kluba. Momak rođen 2001. godine osvajao je trofeje i u mlađim kategorijama, radio je i tada s Rojevićem. Sigurno da ga Vrbašanin, selektor Srbije, poznaje u dušu.

Naredne sezone u taboru Novosađana očekuju da se vrati i Stefan Dodić, koji ove sezone skoro da nije igrao za Celje, odnosno Vojvodinu. U dresu Lala je odigrao samo jedan meč, u februaru u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde u Šumicama, a onda mu je pukao mišić, pa se i dalje oporavlja. Svi se nadaju da će nekad najbolji junior Evrope da se vrati rukometu naredne sezone.

Lale ostaju sigurno bez četvorice igrača, sva tri pivotmena – Luke Rogana (Lajpcig), Živana Pešića (Ohrid) i Nemanje Ratkovića (Partizan), dok se desno krilo Darko Milenković seli u nemačkog četvrtoligaša Lokomotivu iz Pirne gde je trener Srbin Dušan Milićević.

Pojačanje za narednu sezonu zasad su pivotmen Branko Predović (Gorenje Velenje) i brazilski reprezentativac, srednji bek Žaoa Pedro da Silva (ĆSM Bukurešt).



tagovi

Jovica NikolićRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara