Nemanja Zelenović (©MN Press)
Nemanja Zelenović (©MN Press)

Zelenović ostaje u Bundesligi, menja Nikolića u Veclaru

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 11:03

Iskusni desni bek i devetu godinu u Nemačkoj

Iako je prošle godine zbog teške povrede odigrao samo četiri utakmice za Gumersbah, ovog leta je nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Zelenović bio na meti mnogih klubova. Vardar je želeo da ga angažuje, poslednjih dana se pominjao kao pojačanje Dinama iz Pančeva, bilo je ponuda iz Izraela, ali bivši igrač Crvene zvezde ostaje u Nemačkoj, u Bundesligi.

Zelenović je potpisao jednogodišnji ugovor sa Veclarom i menjaće srpskog reprezentativca Jovicu Nikolića koji je operisan i koga neće biti na terenu do kraja ove godine.

Izabrane vesti

Iskusni levoruki rukometaš prošao je lekarske preglede i staviće se na raspolaganje timu koji je prošle sezone u finišu šampionata uspeo da izbori opstanak u najjačoj ligi na svetu.

Nemanja je bez problema prošao ortopedske preglede, uključujući magnetnu rezonancu i rendgenske snimke, sve testove snage, kao i kardiološki pregled i odmah može da počne sa treniznima”, rekao je doktor Veclara Marko Ketrukat za klupski sajt.

Zelenović bi u novom klubu mogao da debituje u petak protiv Postdama. Nosiće zeleni dres s brojem 42. On je osam godina u Bundesligi, branio je boje Magdeburga, Gepingena i Gumersbaha. Na 225 mečeva u elitnoj ligi Nemačke postigao je 549 golova.

Novom zadatku se raduje i nekadašnji srpski reprezentativac koji nije više u planovima selektora Tonija Đerone.

Imao sam zaista dobar razgovor sa Frenkom Karstensom o mom poslu, izazovima i ciljevima. Sada se radujem prvom treningu sa ekipom. Sjajno je što mi je Veclar ukazao poverenje posle teške povrede i oslanja se na moje iskustvo i kvalitet. Srećan sam što sam ovde. Veoma sam zahvalan i radiću vredno za klub, tim i navijače”, istakao je Zelenović koji je osim nemačkih klubova igrao i za Vislu Plock, Celje i Crvenu zvezdu.


tagovi

Rukometna BundesligaNemanja Zelenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara