Mikel Hansen (©AFP)
Mikel Hansen (©AFP)

Zmajevi bi da sruše i poljuljane Milionere, Cupara čuva Vesprem

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 14:39

Derbi dana u rukometnoj Ligi šampiona je duel Porto – Pari Sen Žermen. Gosti imaju samo jednu pobedu u eliti, a i dalje traže zamenu za povređenog asa Nikolu Karabatića. Srpski golman u sjajnoj formi

Posle reprezentativne pauze danas se vraća i rukometna elita. Nažalost, ni sedmo kolo Lige šampiona neće biti kompletno kao ni prethodnih šest. U najgorem položaju je Seged. Mađarski vicešampion i dalje ima veliki broj zaraženih igrača, pa je duel sa norveškim Elverumom odložen. Ni meč Nant – Celje se ne igra jer su dvojica igrača Kanarinaca, Kiril Lazarov i Adrija Figueras u karantinu zbog COVID-19.

Danas su na programu četiri meča, a derbi se igra u Portu gde stiže Pari Sen Žermen (18.45). Pariski Milioneri su najveće razočaranje sezone. Imaju samo jedan trijumf, uz tri poraza. Četa Raula Gonzalesa je mnogo izgubila letošnjim odlaskom najboljeg rukometaša današnjice, Norvežanin Sandera Sagosena, a prošlog meseca se povredio i legendarni rođeni Nišlija Nikola Karabatić. Od asova tu je i dalje danski bombarder Mikel Hansen, koji je prvi strelac tima ove sezone u Ligi šampiona sa 28 golova, sedam manje od nekadašnjeg saigrača iz PSŽ-a Sandera Sagosena koji je trenutno najubojitiji rukometaš u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Parižani traže na tršištu zamenu za Karabatića. Pari Sen Žermen želeo je iskusnog Slovenca Sebastijana Skubea, srednjeg beka danskog Silkeborga. On je, ipak, odbio mogućnost da se preseli u Grad svetlosti.

Zmajevi su reprezentacija Portugalije u malom, pojačana sa nekoliko internacionalaca, a s klupe ih predvodi Šveđanin Magnus Anderson. Porto je u prošlom kolu dobio poljski Vive Kjelce i sada želi skalp još jednog favorita. Portugalski šampion više od mesec i po nije poražen. Vezao je devet mečeva bez neuspeha (sedam pobeda i dva remija), a poslednji put je poražen krajem septembra od Flensburga (29:36). Najbolji strelac u Ligi šampiona je Migel Martins, reprezentativac Portugalije, sa 26 pogodaka.

Vesprem je, uz Barselonu, jedina neporažena ekipa u Ligi šampiona. Odličan u poslednje vreme je srpski čuvar mreže Vladimir Cupara. On je iskoristio odsustvo zbog virusa korone prvog čuvara mreže, pojačanja iz Pari Sen Žermena, Španca Rodriga Koralesa. Pogotovo je reprezentativac Srbije briljirao u remiju protiv Kila pre dve nedelje.

Vicešampion Evrope gostuje danas u Danskoj (18.45) Olborgu, koji je startovao sa četiri pobede, ali je onda vezao dva poraza, od Kila i Barselone.

"Pred nama je težak sastanak. Olborg je izuzetno organizovan tim, opasan u napadu, posebno kod kuće. Inače, volim da gledam njegovu igru, igrači su taktički vrlo pripremljeni i disciplinovani. I ne zaboravimo ni to, u poslednja dva kola poražen je od Kila i Barse, pa smo temeljito analizirali danski tim“, rekao je trener mađarskog šampiona David Davis, prenosi Nemzeti Sport.

Flensburg je na Baltiku favorit protiv Meškova iz Bresta (18.45). Nemački vicešampion je ove sezone poražen u eliti samo u Skoplju od Vardara. U Bundesligi je loše počeo, ali je sve bolji, vezao je dve pobede. U poslednji tri godine Flensburg je uvek pobeđivao beloruskog šampiona. Ima šest vezanih trijumfa protiv tima iz Bresta.

Zagreb je zakucan za dno, sa svih pet poraza. U Arenu stiže ukrajinski prvak Motor iz Zaporožja (20.45). Hrvatski tim je imao turbuletan period prethodnih meseci. Posle početnog posrtanja smenjen je legendarni Igor Vori, a ni njegovom nasledniku Vladi Šoli ne cvetaju ruže. Ovo je poslednja prilika za Zagreb da se uključi u borbu za makar šesto mesto i prvu nokaut rundu Lige šampiona.

Podsetimo, po dve najbolje ekipe iz obe grupe igraće u četvrtfinalu, dok će se timovi od treće do šeste pozicije boriti u baražu za mesto među osam najboljih u najjačem takmičenju na Starom kontinentu.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (1,17) Flensburg Meškov (12,0) Brest (6,25)

18.45: (3,15) Porto (8,50) PSŽ (1,50)

Četvrtak

18.45: (3,60) Vardar (8,50) Vive Kjelce (1,40)

GRUPA B

Sreda

18.45: (5,60) Olborg (11,0) Vesprem (1,20)

20.45: (2,35) Zagreb (8,00) Motor Zaporožje (1,80)

Četvrtak

18.45: (2,30) Kil (8,00) Barselona (1,85)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Nant – Celje

Elverum - Seged



tagovi

EHF Liga šampionaRK PortoVespremRK ZagrebRK PSŽRK FlensburgRK Meškov Brest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara