Žreb za evrokupove: Šampion Srbije ide u Hrvatsku, Naisa u Španiji

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.07.22. | 16:03

Poznati protivnici u Ligi Evrope i Evrokupu u obe konkurencije

Poznati su protivnici srpskih rukometnih klubova na startu evropskih takmičenja u narednoj sezoni. Prvakinje države, rukometašice Železničara iz Inđije, u kvalifikacijama za EHF Ligu Evrope igraće u gostoma protiv ekipe Dalmatinka Ploče iz Hrvatske.

Prvi mečevi druge runde kvalifikacija za LE igraju se 8. ili 9. oktobra, dok su revanši zakazani za 15. ili 16. oktobar.

Izabrane vesti

U sezoni koja je pred nama Srbiju će u EHF Evrokupu predstavljati šest klubova. U ženskoj konkurenciji to su Jagodina i Naisa, a u muškoj Vojvodina, Partizan, Dinamo i Radnički.

Danas je u Beču održan žreb za prvu i odnosno drugu rundu takmičenja, posle kojeg su imena prvih protivnika saznali Naisa, Dinamo i Radnički.

Naisa takmičenje počinje od druge runde, a protivnik će joj biti Elče iz Španije, koji će biti domaćin u prvom meču, koji se igra 8. ili 9. oktobra, dok je revanš u Nišu 15. ili 16. oktobra.

Dinamo i Radnički takmičenje u Evrokupu počinju od prve runde, a u prvom meču (10. ili 11. septembar) oba kluba će gostovati. Pančevcima će protivnik biti Dragunas Кlajpeda iz Litvanije, dok će Кragujevčani igrati protiv praške Dukle.

Revanši su 17. ili 18. septembra, a Jagodina, Vojvodina i Partizan će svoje protivnike dobiti u narednoj rundi takmičenja.


tagovi

ŽRK NaisaŽelezničar InđijaRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara