Mark Markes (©Reuters)
Mark Markes (©Reuters)

Zvanično: Mark Markes napušta Hondu posle 11 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 20:42

Dve strane dogovorile prevremeni raskid saradnje

Nakon višemesečnih spekulacija više dileme nema: Mark Markes napustiće Hondu na kraju aktuelne sezone.

Dve strane dogovorile su sporazumni raskid četvorogodišnjeg ugovora godinu dana ranije, saopštio je japanski proizvođač putem svojih zvaničnih medijskih kanala.

Izabrane vesti

Tako će se Honda i Markes krajem 2023. rastati posle 11 godina vrlo uspešne saradnje. Popularni Mrav iz Servere je šest puta bio šampion kraljevske klase, upisao 59 pobeda i 101 put nse našao na podijumu.

Markes je u septembru izjavio kako će odluku o daljoj saradnji sa Hondom doneti tokom Velike nagrade Indije i Japana, koja je završena tokom vikenda i na kraju su se obe strane složile da je u njihovom najboljem interesu da svaka od njih u budućnosti teži drugim putevima kako bi na najbolji način ostvarila svoje ciljeve.

"Delili smo nezaboravne trenutke: šest svetskih titula, 59 pobeda, 101 podijum i 64 pol-pozicije. Naporan rad, odlučnost i povezanost koju smo izgradili tokom godina. Smeh, suze, radosti, teški trenuci, ali ono najvažnije: jedinstvena i neponovljiva veza. Razdvojeni, ali uvek zajedno", napisao je Markes na društvenim mrežama.

Još nije zvanično, mada bi Markes karijeru trebalo da nastavi u Dukatiju, kod mlađeg brata Aleksa. To bi, po mišljenju mnogih stručnjaka, trebalo da mu omogući da ponovo uđe u borbu za tron. Ugovor sa Dukatijem bi navodno mogao biti sklopljen na samo godinu dana, jer se spekuliše o Markovom mogućem odlasku u KTM 2025. godine.




tagovi

Moto gpMoto GPHondaMark MarkesMark Markez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara