Detalj sa meča Železničar - Crvena zvezda (©srl.rs)
Detalj sa meča Železničar - Crvena zvezda (©srl.rs)

Zvezda juri istorijsku titulu, a Inđijke drugu

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.05.24. | 08:57

Super rukometna liga Srbije (ž): Na Banjici danas (19.00, Arena Sport 7) kreće finalna serija plej-ofa. Crveno-bele posle Kupa žele još jedan trofej, imaju ulogu blagog favorita u odnosu na Železničar, šampiona iz 2022.

Kod muškaraca za titulu se sastaju Vojvodina i Metaloplastika (prvi meč 20. maja), dok danas kreće rasplet kod dama. U finalu plej-ofa igraće Crvena zvezda i Železničar iz Inđije. Ist rivali odmerili su snage u finalu Kupa Srbije, kada su crveno-bele u gradu u Sremu posle penala bile bolje i stigle do prvog trofeja u istoriji.

Tim Saše Boškovića je favorit, ima na papiru najjači tim, želi duplu krunu, ali je ekipa Vlade Šimičića pokazala tokom sezone da je najveći rival Beograđankama i da nije bez šansi. U polufinalu su Inđijke skinule krunu Jagodini, iako je branilac titule imao prednost domaćeg terena. Zvezda je lako u dva duela izbacila šabački Medicinar.

Izabrane vesti

Železničar je bio šampion 2022. godine, prvi put u istoriji. Prvak Srbije biće ekipa koja prva dođe do dve pobede, a prva utakmica je danas (19.00, Arena Sport 7) na Banjici. Revanš je sedam dana kasnije u Inđiji, a eventualna majstorica je opet u hramu beogradskog rukometa na Banjici.

Nedelja, 17.00: (2,45) Srbija (8,00) Španija (1,75)

Desni bek crveno-belih, Sara Garović, veruje u trijumfalni kraj najbolje sezone u istoriji Zvezde.

Veliki rad i trud su iza nas, ostavili smo dosta znoja tokom proteklih meseci. Očekuje nas pravi spektakl, a ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu na Banjicu i podrže nas u ovom pohodu. Put do finala je bio uzbudljiv i da nam je neko na početku rekao da ćemo se već u prvoj sezoni boriti za titulu, ne znam da li bi neko poverovao u to. Bitno je da ostanemo mirne, da pratimo šta nam govore treneri i uz mirnoću i kvalitet doći će uspeh”, rekla je Garovićeva.

Srednji bek crveno-belih, reprezentativka Srbije, Teodora Majkić, ističe da je ekipa živela za ovo od avgusta.

Slažem se sa Sarom da je trenutno mirna glava najvažnija. Od avgusta se spremamo za ovo, uprava nam je postavila jasne ciljeve, a to je osvajanje oba trofeja. Gledamo sebe i uspemerene smo ka našoj igri. Neverovatan je osećaj kad izađete na teren i čujete navijače koji stoje uz vas”, istakla je srednji bek crveno-belih”.

Teodora Veličković se tokom sezone pridružila Zvezde iz niške Naise.

Poslednjih nekoliko meseci sve misli smo usmerili samo ka utakmici i onome što nas čeka sutra. Imamo spoj mladih i iskusnih igračica, većina će se boriti prvi put za ovako važan trofej. Kup je već u vitrinama, ali to je iza nas, sad su sve misli usmerene samo ka tituli i tom istorijskom uspehu. Svaka utakmica je priča za sebe, svaki protivnik je drugačiji, sa Železničarom smo igrale ove sezone, ali ovo je sad nešto posebno i mnogo veće. Nama je fokus na tranziciji, brzina je naš adut, kao i razvijačnje polukontre i kontre”.

O uslovima u Crvenoj zvezdi reprezentativni levi bek je rekla:

Ovakvu upravu nikad nisam imala, niti sam nešto slično doživela, a igrala sam u mnogim klubovima u Srbiji. Prava smo porodica, ono što Milan Vujko i Branislav Nenadić čine za nas je neverovatno. U ovoj porodici bih ostala zauvek”.

Predsednik Upravnog odbora Crvena zvezda, Milan Vujko, na početku sezone je preuzeo brigu o crveno-belim damama i za kratko vreme napravio šampionski tim.

Ponosan sam na devojke, živimo kao porodica, imamo međusobno poverenje i odatle dolaze svi rezultati koje beležimo. Strepnja uvek postoji, ali to je pozitivna trema koja je normalna za svakog sportistu. Spremali smo se čitavu sezonu za ova dva meča, devojke su sjajno radile, fokusirane su samo na rukomet i imam potpuno poverenje u njih”, istakao je Vujko i dodao:

Prvi trofej u istoriji kluba je osvojen, Kup je u vitrinama, sad je red da podignemo i šampionski pehar. Devojke treba da budu svoje, veruju u sebe i siguran sam da će uspeti svojim kvalitetom i energijom da osvoje duplu krunu”.

Očekuju se pune tribine na Banjici.

Veliko interesovanje zvezdaša i svih ljubitelja rukometa mi daje za pravo da verujem da će Banjica biti ispunjena do poslednjeg mesta i da ćemo svi zajedno biti akteri jednog velikog spektakla. Kao klub smo učinili sve da ova utakmica bude organizovana na najvišem nivou. Sva deca koja vole sport i rukomet neka dođu u dvoranu i uživaju u sjajnoj utakmici”, zaključio je Vujko.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž) - PLEJ-OF

Subota

FINALE

19.00: Crvena zvezda – Železničar Inđija

ZA 3. MESTO

19.00: Jagodina – Medicinar

***igra se na dve dobijene




tagovi

Rukometna superligaRK ŽelezničarŽRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara