Nikola Rosić, Sanja Malagurski i Milan Vujko (©Dragana Stjepanović)
Nikola Rosić, Sanja Malagurski i Milan Vujko (©Dragana Stjepanović)

Zvezda stavila tačku na trofejnu sezonu: Uradili smo mnogo, ali nećemo se ovde zaustaviti

Vreme čitanja: 6min | sre. 20.04.22. | 18:13

Na završnoj konferenciji za novinare čelnici kluba sa Marakane sumirali utiske

Dva velika zlatna pehara su bila izložena ispred čelnika kluba - dva trofeja na koje su svi u Crvenoj zvezdi izuzetno ponosni. Osvojile su ih odbojkašice i tako svima kojima su crveno-bele boje bliže srcu donele veliku radost. Pobedile su u nacionalnom kupu i domaćem šampionatu, pa sezona može da bude ocenjena kao veoma uspešna.

Za razliku od njih, muška selekcija ne može da se pohvali peharima, iako je tokom većeg dela takmičarske godine igrala veoma dobru odbojku. Izabranici Igora Žakića zaustavljeni su u polufinalu kupa i u polufinalu domaćeg prvenstva.

Izabrane vesti

O sjajnim rezultatima ženske selekcije, a i mnogim drugim temama danas su na konferenciji za medije pričali generalni direktor Nikola Rosić, član Upravnog odbora Milan Vujko i tim menadžer Sanja Malagurski.

"Dupla kruna nam je bila cilj, pričali smo od prve sekunde kad smo se okupili. To smo čvrsto želeli... Uspostavili smo ozbiljan sistem, finansijsku sigurnost, imali smo energiju koja nas je sve vezala i na kraju donela taj krajnji uspeh", rekao je Nikola Rosić. "Znam odakle smo krenuli pre ove sezone i mislim da smo mnogo uradili. Ali, tu sigurno nećemo stati. Imamo viziju i ciljeve, da što se tiče seniorskih ekipa – odigramo značajniju ulogu u Evropi. Ovakvo zajedništvo, energija i sistem – mislim da mogu da donesu mnogo, ne samo za Crvenu zvezdu, nego i za našu odbojku. Ovi rezultati su kruna svega toga i podstrek da radimo još jače i bolje svako na svojoj poziciji, da kao ekipa napravimo mnogo u budućnosti".

Klub je uspeo da obezbedi sredstva koja su potrebna za normalno funkcionisanje.

Bez finansijske stabilnosti ne mogu da se naprave veliki rezultati. Mi smo to uspeli da uradimo, da napravimo takav imidž da igrači požele da dođu u naš klub, da se osećaju sigurno i stabilno, pa da mogu da se fokusiraju na svoj deo posla, tačnije na teren. Samo odbojka da im bude u glavi i veliki rezultati, koji sa nama i našom energijom sigurno mogu da se ostvare“.

Crvena zvezda je razvila saradnju i sa Republičkim zavodom za sport...

To su nam bili neki prvi koraci kada smo kretali, da se pobrinemo o zdravlju naših igrača, i mlađih i starijih. Napravili smo ugovor sa Zavodom, koji nam je mnogo doprineo da deca mogu da se razvijaju na pravi način i da jednog dana postignu vrhunske rezultate. Tu su dva fizio centra, koji su sve vreme brinuli o našim igračima – Anelgezis i Master fizikal. Njima bih se isto zahvalio na podršci u ovoj sezoni. Veoma je bitno da naši članovi osete da imaju te sve prateće stvari, onda se brzo rešavaju te neke povredice. Želimo da im pružimo najbolje moguće uslove".

Nikola Rosić (Dragana Stjepanović)Nikola Rosić (Dragana Stjepanović)

Član Upravnog odbora Milan Vujko je veoma ponosan zbog svega što se dešavalo u prethodnih godinu dana.

"Zvezda je veliki klub, porodica, timski duh nas je krasio cele sezone. Bez dobrih i kvalitetnih ljudi sigurno ne bismo postigli nešto ovako. Od prvog dana smo najavljivali velike uspehe, verovao sam u to... Kad sam od našeg predsednika UO Dragana Kilibarde dobio poziv, ja sam već u glavi imao ljude koji su ovde sa nama. Znao sam da možemo zajedno da dođemo do uspeha. Rosić je moj drugar još od srednje škole, a svi znamo kakav je bio igrač, reprezentativac. Sanja Malagurski je svima vama poznata".

Osvrnuo se Vujko i na segment koji je nedostajao pa da sezona bude savršena.

"Postoji žal što u muškoj selekciji nismo postigli željene rezultate, siguran sam da ćemo i na tom polju biti bolji naredne sezone. Zadovoljni smo rezultatima, ali moglo je malo bolje".

Zna se kakvi su planovi za budućnost.

"Očekujemo da i u Evropi imamo malo značajniju ulogu. Nećemo samo da se pojavimo, nego da ostavimo i neki pečat u Ligi šampiona, da pokažemo da možemo da se borimo i da u godinama koje dolaze ostvarimo ozbiljniji rezultat".

Svi u klubu znaju koliko je bitno raditi i na razvoju mlađih kategorija.

"Ja se dugo bavim sportom sa druge strane terena. Znam da je veoma bitno napraviti te mlađe selekcije, da bi mogli da se stvaraju temelji seniorske ekipe. Da bismo to učinili, moramo da imamo što više dece u mlađim kategorijama. Kada smo došli u klub bilo je 114 klinaca, sad ih ima preko 700. I biće ih daleko više... Sezona je bila prilično turbulentna, mnogo je bilo posla oko svega, nismo mogli punom snagom da se bavimo povećanjem broja članova. To ćemo sigurno uraditi tokom naredne sezone i nadam se preći granicu od 1500".

Milan Vujko (Dragana Stjepanović)Milan Vujko (Dragana Stjepanović)

Ne žele u crveno-belom taboru da ovo bude samo trenutni uspeh, nego da se ostvari kontinuitet...

"Zvezda je veliki klub i brend. Ona nosi mnogo lepih stvari sa sobom, ali i velike obaveze. Društvena odgovornost je da sklonimo decu sa ulice, da napravimo velike ljude, a sa tim i takmičare i reprezentativce. Nadamo se da će to biti uskoro. Mi smo spremni na duže staze da pravimo rezultate i reprezentativne igrače".

Tokom prethodnih godinu dana Zvezda je imala akciju besplatnih škola odbojke, koja će se nastaviti i u narednom periodu.

Ta strategija nam govori da treba da imamo što više dece na sportskim terenima, a ne u nekim drugim aktivnostima. Ja bih pozvao roditelje da dovedu decu kod nas. Imaćemo otvorene treninge u junu i julu, gde će moći da se oprobaju u sportu, da dođu kod nas i budu deo velikih uspeha. Mislim da svako dete želi da dođe do seniorskog tima i da može da osvaja medalje, bude prvo u svojoj zemlji, a posle i u Evropi, ili u nekom reprezentativnom dresu. Razlika između Crvene zvezde i drugih manjih klubova je to što imamo seniorski tim, tako da decu ne vodimo samo do 14. ili 15. godine, nego i posle toga. Verovatno je i najbitniji taj razvoj od osnovne škole do fakulteta, mi smo tu da i u tim najkritičnijim godinama kada se odlučuju za svoj put, da ih izvedemo na pravi zajedno sa roditeljima“.

Odbojkašice su doživele specijalan trenutak kada su u subotu istrčale pred najvatrenije navijače na Marakani za vreme večitog derbija.

To je to zajedništvo o kojem je Nikola pričao, mi nemamo samo to u odbojkaškom klubu, nego u celom sportskom društvu Crvena zvezda. Organizovali smo lepo slavlje sa prijateljima iz fudbalskog kluba - imale su priliku da se prošetaju i seniorke i mlađe selekcije pred 40 hiljada ljudi. To je velika prednost ovako lepog kluba i crveno-belih boja".

Sanja Malagurski (Dragana Stjepanović)Sanja Malagurski (Dragana Stjepanović)

Za kraj je impresije sa prisutnima podelila i Sanja Malagurski, nekadašnja uzdanica kluba na terenu, a sada bitna karika van njega.

Ja sam presrećna i veoma ponosna. Pre 11 godina sam sa Zvezdom osvojila duplu krunu kao igračica i izašla da proslavim to sa navijačima. Sada sam imala tu čast da ponovim u nekoj drugoj ulozi. Mislim da smo pokazali da je Zvezde opet na pravom putu i ja sam srećna što sam deo cele te priče. Glave su već u narednoj sezoni, gde nas očekuje bože zdravlja i Evropa", zaključila je Malagurski.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaNikola RosićSanja Malagurski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara