©OK Crvena zvezda
©OK Crvena zvezda

Zvezda uništila šampiona za 68 minuta i krenula po duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 18:47

Vođstvo ekipe Milana Gršića u finalnoj seriji - 25:21, 25:17, 25:16

Najmanje što smo mogli da očekujemo na startu finalne serije ženske odbojkaške Superlige bila je neizvesnost, bez obzira na to što je Crvena zvezda dobila tri od četiri međusobna okršaja sa aktuelnim šampionom Ubom u ovoj sezoni, ali večeras nije bilo prostora ni za kakva uzbuđenja u Hali sportova. Za to je bila zaslužna ekipa Milana Gršića, koja je furioznom partijom, bez ikakvih problema, slavila na terenu aktuelnog šampiona i napravila veliki korak ka osvajanju duple krune u ovoj sezoni - 25:21, 25:17, 25:16.

Meč je trajao svega 68 minuta, a ekipa Mirjane Boričić je bila na visokom nivou samo do polovine prvog seta. Zvezda se ozbiljno mučila sa prijemom, što su domaće igračice iskoristile i povele sa ogromnih 16:9. Niko tada nije mogao da nasluti da će gošće napraviti furiozan preokret, a ne samo da su u tome uspele već su naprevile seriju 16:5 i posle 27 minuta igre slavile sa više nego sigurnih 25:21.

Izabrane vesti

Završnica upravo tog prvog seta kao da je potpuno ubila samopouzdanje igračicama Uba, a sa druge strane osokolila gošće, koje su podizale tempo kako se odmicao meč i ekspresno privele meč kraju. Drugi set je trajao 19 minuta, a Ub je osvojio samo 17 poena, a u trećem jedan manje za 22 minuta igre.

U napadu gostujućeg tima dominirala je Dajana Bošković, koja je osvojila 17 poena, a vrlo važan doprinos slavljue ekipe Milana Gršića dala je Jelena Lazić sa 11. Kod domaćina je ozbiljniji doprinos igri svoje ekipe dala samo Liljana Ranković, koja je meč okončala sa 13 osvojenih poena.

Crveno-bele su u četvrtfinalu uspele dva puta da savladaju Partizan, a u polufinalu su isto učinile protiv Jedinstva iz Stare Pazove. Nijednog trenutka u tim mečevima pobeda Zvezde nije dolazila u pitanje, jer su dame sa Marakane od osvajanja nacionalnog Kupa pune samopouzdanja na terenu. Tada su i najavile da će napasti duplu krunu, a sada su to i potvrdile na terenu. Ubljanke su se mnogi više namučile od početka plej-ofa, što se jasno odrazilo i u prvom meču finala. Crvena zvezda će u sredu biti domaćin u drugoj utakmici i biće u prilici da dođe na korak od titule koja se čeka devet godina.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga utakmica - sreda 16.30 u Beogradu

Treća utakmica - subota 16.30 na Ubu

Četvrta utakmica (ako bude potrebno) - 5. april, 17.00 u Beogradu

Peta utakmica (ako bude potrebno) - naknadno će biti određen termin

*serija se igra na tri pobede


tagovi

Milan GršićŽOK Crvena zvezdaŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara