Slavlje odbojkaša Zvezde (©Star Sport)
Slavlje odbojkaša Zvezde (©Star Sport)

Zvezda vratila titulu posle osam godina! Banjica gorela, Partizan predao krunu najvećem rivalu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 20:32

Crveno-beli u majstorici potvrdili da su ove sezone ipak igrali najbolju odbojku - 3:0

Zvezda je ponovo na tronu u Srbiji! Odbojkaši sa Marakane vratili su titulu u klupske prostorije posle osam godina čekanja. Finale su dobili na najslađi način - slavili su u majstorici protiv Partizana. Dobili su prva dva meča u seriji, večiti rival je izjednačio na 2:2, a onda su izabranici Ivice Jevtića u odlučujućem petom susretu potvrdili da su ove sezone najbolja ekipa u našoj zemlji - 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Dušan Nikolić je dominirao, pratio ga je uspešno Omar Ahmed, a onda i svi ostali saigrači... Uz veliku podršku sa tribina sve im je bilo lakše. U prelepom ambijentu došli su do trofeja koji su čekali od 2016. godine.

Izabrane vesti

Skoro cele sezone je ekipa sa Marakane bila na prvoj poziciji, igrala je na visokom nivou konstantno i na kraju zasluženo došla do trofeja. U Kupu su uspeli da ih zaustave, ali u pohodu na titulu niko nije mogao da ih poremeti.

Za desetak godina biće ovo jedan od mečeva koji će se prepričavati... Pre devet godina poslednji put obe ekipe u finalu su bile iz Beograda - tačnije igrao se večiti derbi. Dugo se čekao ovakav obračun - shvatili su to i ljubitelji odbojke pa su Sportski centar Voždovac popunili do poslednjeg mesta. Zapravo, mnogi su ostali na stepenicama. Zvezdini odbojkaši su imali jaču podršku jer su stigle najvatrenije pristalice, na drugoj strani trudili su se da se čuju i oni kojima su crno-bele boje bliže srcu.

Prvi set potpuno je opravdao očekivanja svih koji su nagrnuli u dvoranu ovog petka. Bilo je zanimljivo, neizvesno, kvalitetno... Domaći su bolje otvorili majstoricu zahvaljujući servisima prve zvezde tima Dušana Nikolića. Poveli su 6:3, ali Partizan je brzo odgovorio. Velika borba se vodila sve do završnice. Zvezda je za korak bila ispred, crno-beli su stizali. U važnom trenutku Tadić i Janković uspeli su da donesu preokret - bilo je 21:20 za goste. Međutim, u finišu su Jevtićevi momci zablistali u bloku. Prvo je Petrović zaustavio Tadića, a potom Omar Mrdaka. Za kraj je najraspoloženiji igrač Partizana Tadić pogrešio servis i stavio tačku. Zvezda je bila korak bliža tituli - 25:23.

Prva polovina drugog seta donela je ponovo zanimljivu borbu, ali su crno-beli stali kada nisu smeli. Omar Dejo je došao na servis, potpuno je poremetio prijem crno-belih i odlepio svoj tim na ogromnu udaljenost - 20:13. Više Partizan nije mogao da se vrati - ni u drugom setu, a ni u trećem. Na trenutke se činilo da će biti još borbe, ali nisu dozvolili crveno-beli da ispuste ono što su stekli.

Dušan Nikolić je završio meč kao najefikasniji sa 18 poena, Ahmed Omar je brojao do 11. Na drugoj strani Milija Mrdak je upisao 13 poena, a Luka Tadić 11.

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE U SRBIJI

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Partizan - Crvena zvezda 1:3

Crvena zvezda - Partizan 2:3

Partizan - Crvena zvezda 3:2

Crvena zvezda - Partizan 3:0


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojciBojan JanićIvica Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara