Dušan Vasić (©Starsport)
Dušan Vasić (©Starsport)

Zvezdin pohod na evropski trofej: Ako izbaci Jug, može do kraja

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 12:19

I minimalan zaostatak u Dubrovniku pred beogradski revanš bio bi više nego povoljan rezultat za crveno-bele

Stanje je takvo da od srpskih klubova u Ligi šampiona samo Novi Beograd može da se uhvati u koštac sa najboljima. Dva puta je igrao finale, ponovo je blizu odlaska na završni turnir, dok svi ostali nisu prolazili grupnu fazu. Ipak, za razliku od prethodnih sezona, Crvena zvezda je bila konkurentna i to joj daje za pravo da sanja velike snove u Kupu Evrope.

Crveno-beli su se preselili u drugo po snazi evropsko takmičenje, tukli mađarski BVSC posle preokreta, međutim, u četvrtfinalu će biti na pravom testu. Beogradski sastav su kuglice na žrebu spojile sa hrvatskim gigantom – Jugom. Uparena su dva tima koja su jesenas učestvovala u Ligi šampiona, dobijen je derbi i pre finalnog turnira. I već sada je jasno: ako Crvena zvezda izbaci Dubrovčane, može svakoga.

Izabrane vesti

Vladimir Vujasinović i Vuljagmenijev centar Nemanja Ubović su jednom nogom na završnom turniru Kupa Evrope, predstoji im odrađivanje posla u revanđu, dok su u dobro poziciji da se nađu među četiri španski Sabadelj i nemački Špandau, posle minimalnih pobeda na gostovanjima. Jedna takva za crveno-bele na Gružu (20.00) bila bi velika kao kuća.

(1.40) Jug Dubrovnik (8.00) Crvena zvezda (4.00)

I minimalan zaostatak u Dubrovniku pred beogradski revanš bio bi više nego povoljan za ekipu Aleksandra Filipovića, jer u prošlosti je Gruž za crveno-bele bio krajnje ’negostoljubivo’ mesto. Retko kada se tamo Crvena zvezda naigrala, još ređe ostvarila pozitivan rezultat. Ali, da može da igra sa Jugom – može. To je dokazala i u Jadranskoj ligi pre dve sedmice, kada ju je jedan dobar napad u završnici delio od peteraca.

Maro Joković je pogotkom iz peterca dva minuta pre kraja, ispostaviće se, doneo trijumf Gosparima. Ikona hrvatskog vaterpola i najiskusniji igrač u dubrovačkom klubu je tri puta tresao mrežu Beograđana. Uz majstora koji bi na Olimpijskim igrama u Parizu ponovo mogao da zaduži reprezentativnu opremu, najviše poteškoća Zvezdi su zadavala dvojica univerzalaca – Rino Burić i Marko Žuvela. Sada će morati da ponesu još veći deo tereta, jer zbog suspenzije neće biti Franka Lazića.

Dušan Vasić (©Starsport)Dušan Vasić (©Starsport)

Jug je u dvomeču osmine finala izbacio mađarski Vašaš. U tom trenutku šampiona Kupa Evrope je tukao i u Dubrovniku, i u Budimpešti. I to kako: bez prvog i rezervnog golmana u prvom meču! Toni Popadić se oporavljao od povrede i intervencije, no to ni najmanje nije omelo četvorostrukog osvajača Lige šampiona. Na Gružu su dominirali američki reprezentativac Hanes Daube i španski Serhi Kabanjas, dok je u revanšu u prvi plan iskočio Franko Lazić. Ali, i zaradio isključenje zbog kojeg ga danas neće biti u sastavu.

Na primorju će Crvena zvezda morati da pronađe put i način da uspori igru, da igra duge, pozicione napade i traži sidraše Lukasa Semana i Miloša Vukićevića. Oni su temelj igra crveno-belih godinama unazad. Uspe li u tome – biće bliža povoljnom rezultatu. A, on bi bio čak i minimalan poraz, jer u ovom, ali i prethodnom izdanju Kupa Evrope su crveno-beli pokazali da kada igraju kod kuće bez po muke mogu da nadoknade zaostatak od dva ili tri gola, pa i više.

KUP EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE):

Subota

Vuljagmeni – Primorje 14:9

Savona – Špandau 10:11

Steaua Bukurešt – Sabadelj 5:6

Utotak

20.00: (1.40) Jug Dubrovnik (8.00) Crvena zvezda (4.00)



tagovi

VK Crvena zvezdaVK JugLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara