Anderson nije mogao protiv savršenog Novaka, na redu je Zverev

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.10.18. | 10:20

Srpski tensier u polufinalu mastersa u Šangaju nakon pobede nad južnoafričkim gorostasom od 7:6 (1) i 6:3

Novak Đoković je gotovo perfektnom igrom uspeo da savlada Kevina Andesona i plasira se u  svoje osmo polufinale mastersa u Šangaju (tvrda podloga, nagradni fond 7.086.700 $). Naš se je slavio nakon 102 minuta sa 7:6 (1) i 6:3, a naredni protvnik će mu biti Aleksander Zverev koji je nadjačao Kajla Edmunda.

Nole je odigrao jedan od onih mečeva koji pokazuju koliko je trenutno iznad ostatka karavana. Gotovo sve vreme je bio maksimalno koncentrisan i ubitačan, a Južnoafrikanac se namučio na svoj servis iako je jedan od najboljih servera na svetu. S druge strane Đoković je odlično servirao i koristio svaku priliku za osvajanje poena. Na kraju je osvojio 51 od 63 poena na svoj servis, dok je na mreži bio neprelazan - 7/7. Drugi servis Andersona je prosto preoteo uzevši mu 16 poena od 26 mogućih što je čak 62 posto. Sa druge strane Srbin je na svoj prvi servis osvojio 85 %, a na drugi 61 % poena.

Izabrane vesti

Pritiskao je naš as svog, sada već možemo slobodno napisati, velikog rivala gotovo u svakom njegovom servis gemu ali nije uspevao da prelomi, dok mu je protivnik uzvratio tek u 12. gemu kada je došao do jedne set lopte. Gorostasni Južnoafrikanac je nekako uspevao da se izvuče iz konstatnih problema pre svega zahvaljujući neverovatnim servisima, ali je definitivno bio slabiji teniser u prvom setu, što se i pokazalo u taj-brejku koji je lagano pripao našem asu.

Odmah na početku drugog dela meča Đoković je iskoristio nalet, krenuo sa jakim pritiskom na servis protivnika, koji, kao što smo najavili više nije u top formi koja ga je dovela do finala Vimbldona. I odmah je stigao prvi brejk što je i definitivno odlučilo pobednika. Da podsetimo, ukoliko se probije do finala u Šangaju Novak će se popeti na drugo mesto ATP liste.

Polufinalni susret sa Zverevim je zakazan za 09.30 po srednjoevropskom vremenu.

FOTO: Action Images


tagovi

Kevin AndersonMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara