Karolina Voznijacki
Karolina Voznijacki

AO - 1. DAN, WTA: Karo krenula u odbranu titule, surova Maša i sigurna Angelika

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.01.19. | 11:59

U ženskom delu žreba favoritkinje uglavnom startovale kako se i očekivalo u Melburnu. Andrea Petković prva žrtva nemilosrdnog australijskog sunca

Visoke temperature počele su već da terorišu tenisere i gledaoce na Australijan openu, ali to prvog dana takmičenja nije previše uticalo na favoritkinje.

Najubedljivija je bila Marija Šarapova. Atraktivna Ruskinja je ostavila Britanku Herijet Dart, koja je u poslednjem kolu kvalifikacija izbacila našu Ivanu Jorović, bez ijednog gema čime je pokazala da je ove godine zaista spremna, možda i za velika dela.

Izabrane vesti

REZULTATI ZAVRŠENIH MEČEVA PRVOG DANA AO

Aktuelna šampionka prvog grend slema godine, Karolina Voznijacki rutinski se plasirala u drugo kolo pošto je savladala Belgijanku Alison van Ujtvank sa 6:3, 6:4 i njena naredna protivnica će biti Šveđanka Johana Larson. Nekadašnja pobednica ovog takmičenja, ali i bivši prvi reket sveta, Angelika Kerber je očekivano preslišala Slovenku Polonu Hercog sa dva puta po 6:2 i ide na malo poznatu kvalifikatkinju iz Brazila, Beatris Hadad Maju. Opasna Amerikanka Sloun Stivens nije imala milosti prema sunarodnici Tejlor Tauzend slavivši sa 6:4 i 6:2, te ide na nezgodnu Mađaricu Timeu Baboš.

"Naša" Nemica Andrea Petković je i prva žrtva ovogodišnjih vrućina na Australijan openu pošto je zbog iznemoglosti bila primorana da se preda iako je vodila sa 7:6 (3), 3:4 prottiv Rumunke Irine Kornelije Begu. Iskusnu teniserku je proteklih dana mučio virus, što je zapravo glavni uzrok odustajanja.

WTA ŽREB

FOTO: Reuters


tagovi

Karolina VoznijackiMarija ŠarapovaAustralijan openAngelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara