AO, 2. DAN: Srpski kvartet predvođen Novakom, ali i Serena, Simona, Zverev...

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.01.19. | 15:54

Večeras od 01.00 nastavlja se takmičenje na prvom grend slemu sezone

Australijan open se velikim koracima zahuktava, prvi dan je gotov, a već od jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu kreće i drugi čime će se završiti susreti prvog kola.

AO 2. DAN - KOMPLETAN RASPORED MEČEVA (-9 Č) 

Izabrane vesti

Što se nas tiče, najvažnije je to što večeras i ujutru na terene izlazi četiri srpska predstavnika predvođenih Novakom Đokovićem koji kreće po sedmu titulu. Njegov sudar sa malo poznatim Amerikancem Mičelom Krugerom, koji se probio kroz kvalifikacije zakazan je za 09.00 ujutru, a igraće se najverovatnije pod zatvorenim krovom glavnog stadiona u Melburn parku koji nosi ime legendarnog Roda Lejvera, pre svega zbog velike vrućine koja je ponovo zapalila najmanji kontinent. Upravo zbog klimatizovanih uslova ne treba sumnjati u pobedu u tri seta našeg asa.

Jedina srpska predstavnica u ženskom singlu, Aleksandra Krunić otvara Teren 12 protiv Zarine Dijaz, Kazahstanke koja je lošije plasirana čak 34. pozicije na svetskoj lestvici od nje, ali ju je zato oba puta pobedila kada su se sastajale. Upravo zato je 95. igračica sveta favoritkinja, ali mi ipak verujemo u našu Moskovljanku na koju je kvota čak 2,70. Vredi probati.

Odmah nakon njih dve na isti teren istrčava Laslo Đere protiv Jevgenija Donskoja. U pitanju su dva tenisera sličnog kvaliteta, ali nije teško odrediti favorita pošto je momčina iz Sente slavila u oba njihova dosadašnja nadmetanja. Ali, oba puta se išlo na set više, pa i sada očekujemo 4+ da dođe. Lepa prilika za MOZZART KOMBINAZZIJU.

Filip Krajinović protiv Marka Čekinata, momka koji je na prošlogodišnjem Rolan Garosu zaustavio Đokovića, zatvara Teren 5, što se očekuje da bude oko šest izjutra po "našem" vremenu. Naš as je favorit po kladionici, mada po plasmanu to nije tako pošto je Italijan 18. na svetu, a on 93. Trenutno je 3-3 u međusobnim okršajima, koji su vođeni po čelendžerima i kvalifikacijama za veće turnire, a jedina prednost koju vidimo kod Srbina je to što je Čekinato majstor igre na šljaci, dok se na ostalim slabije snalazi. Ali i pored toga, pre glasamo da se odigra 2,03 na Italijana, ili pak da će borba trajati više od tri seta.

Od značajnijih teniskih imena drugog dana Australijan opena izdvojićemo nekoliko. Pre svih, Serenu Vilijams koja ne bi trebala da ima probelma sa Tatjanom Marijom, koja bi pak mogla da joj napravi probleme eventualno na početku meču.

Posle Amerikanke i Nemice, na Rod Lejver arenu izlazi najveći talenat belog sporta, Aleksander Zverev protiv Slovenca Aljaža Bedenea. To je treći meč na centralnom stadionu koji bi trebalo lagano u tri seta da pripadne Nemcu ruskog porekla koji je jedan od glavnih favorita za titulu.

I prvi ženski reket sveta igra drugog dana AO. Simona Halep u isto vreme kao Novak Đoković, ali na Margaret Kort areni otvara takmičenje protiv Kaje Kanepi. Estonka, trenutno 71. na svetskoj lestvici, nije nimalo "naivna" tako da je prošle godine savladala Rumunku u dva seta, i to na US Openu, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Snažna je i ako je krene svakoga može da zaljulja i pobedi. Za one koje ne žele previše da rizikuju klađenjem na Kanepi, preporučujemo da se očekuje treći set, ali i taj-brejk.

WTA ŽREB

ATP ŽREB

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksandra KrunićLaslo ĐereAustralijan openAleksander ZverevSimona HalepSerena VilijamsFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara