AO 3. DAN, ATP: Drugo kolo u ritmu Federera, Nadala, ali i Troickog

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.01.19. | 17:35

Donji deo žreba u Melburnu večeras od 01.00 po srenjoevropskom vremenu otvara drugu rundu prestižnog takmičenja

Dok dlanom o dlan, evo već trećeg dana prvog grend slema sezone. Na terenu u Melburnu naći će se takmičari iz donjeg dela ATP žreba, a pa ćemo u toku noći i jutra videti Rodžera Federera i Rafela Nadala, ali i Viktora Troickog.

Kako priliči Švajcarac, koji brani dve uzastopne titule na Australijan openu i Španac igraju na glavnom terenu Melburn parka, Rod Lejver areni. Fedeks ne bi trebalo da ima težak zadatak pošto ukršta rekete sa Danijelom Evansom ne pre 04.00 po srednjoevropskom vremenu. Britanac se do druge runde glavnog žreba probio preko kvalifikacija, a drugi igrač sveta je apsolutni favorit protiv 189. kojeg je pre dve i po godine na Vimbldonu pobedio lagano u tri seta. Slično treba očekivati da će i sada biti, te osim keca, tu su i minus gemovi ako se kladite.

Izabrane vesti

Dan na centralnom terenu Nadal zatvara susretom protiv domaćeg igrača, 48. na svetskoj lestvici, Metjua Ebdena. Australijanac je veoma žilav igrač i mogao bi da napravi probleme Majorčaninu koji se vratio na teren nakon duže pauze zbog povrede kolena. Veliko je pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju, ali ako bude OK, pobednik se ne dovodi u pitanje.

Jedini naš as koji je preostao u donjoj polovini žreba, nakon što su ispali Janko Tipsarević, Miomir Kecmanović i  bolesni Dušan Lajović, Viktor Troicki imaće veoma težak zadatak večeras od 01.00 po srednjoevropskom vremenu. U malom "balkanskom derbiju" Dorćolac će izaći na megdan jednom od najvećih talenata u svetu tenisa, Stefanosom Cicipasom. Mladi Grk je apsolutni favorit, ali u prvom kolu nije prikazao blistavu igru i deluje da nije u vrhunskoj formi, što bi mogla da bude šansa za Troickog koji bukvalno nema šta da izgubi. Ovde bi trebalo probati sa 4+ setova i/ili taj-brejkom.

Za one malo hrabrije kladioce predlažemo da probaju na pobedu Pabla Kuevasa nad Grigorom Dimitrovim. Iskusni Urugvajac je u prvom kolu izbacio Lajovića, a i ima trijumf nad Bugarinom u tri njihova dosadašnja nadmetanja. Dimitor je odličan, ali hirovit igrač, sklon naglim padovima, te je zbog toga u svoj štab doveo i Andrea Agasija. Kvota na Kuevasa je čak 5,80, pa vi vidite šta ćete.

RASPORED MEČEVA 3. DANA AO (-9 Č)

ATP ŽREB

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters  


tagovi

Viktor TroickiRodžer FedererRafael Nadalbet analizaAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara