AO 3. DAN, WTA: Stivens, Kerber, Voznijacki i Kvitova u centru pažnje

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.01.19. | 18:09

Drugo kolo ženskog dela žreba počinje večeras od 01.00. Krunićeva u paru sa Sajsaj Ženg kreće i sa borbama u dublu

Treći dan Australijan opena otvara drugu rundu takmičenja u oba singl žreba, pa tako i u ženskom.

RASPORED MEČEVA 3. DANA (-9 Č)

Izabrane vesti

Na prvom susretu na centralnom terenu mogla da se "pokupi" jaka kvota. Naime, Sloun Stivens je prvog dana prvog gren slema sezone zabeležila prvu pobedu na Australijan openu od 2014, te je sasvim jasno da joj nešto "tamo dole" ne odgovara. Jedna od najboljih teniserki sveta je veliki favorit protiv Timee Baboš, ali mi verujemo da bi Mađarica mogla da joj napravi ozbiljne probleme. Mi "glasamo" za treći set, a za one hrabrije tu je kvota 4,70 na našu komšinicu sa severa.

Noćnu sesiju na Rodu Lejveru, dakle od  09.00 izjutra po "našem" vremenu otvara možda i najveća favoritkinja za titulu, Angelika Kerber. Nemica je uspela, slpčno kao i Đoković da prošle godine vrati formu koja ju je dovela do vrha belog sporta, trenutno je druga na svetu, a i već je osvajala Australijan open. Sutrašnji duel sa kvalifikantkinjom iz Brazila, 176. na WTA listi, Beatris Hadad Majom ne bi trebalo da joj predstavlja problem.

Braniteljka titule, Karolina Voznijacki tvrdi da se dobro oseća iako se od pre nekoliko meseci znamo da pati od reumatoidnog artritisa. Toplo vreme u Australiji joj sigurno prija, te i od nje očekujemo da brzo završi posao sa iskusnom Šveđankom Johanom Larson, trenutno 75. reketom sveta.

Veoma zanimljivo bi moglo da bude na duelu Petre Kvitove i Irine Begu. Snažna Čehinja je jedna od glavnih favoritkinja za titulu, ali bi nezgodna Rumunka mogla da joj pruži malo žilaviji otpor, te verujemo da će gemovi ići u plus.

Da napomenemo na kraju da kreću i dueli dubla, a naša Aleksandra Krunić u paru sa Kineskinjom Sajsaj Ženg igra protiv domaće kombinacije koju čine Adamčak i Mur koje su blage favoritkinje. Mi ipak verujemo u srpsko-kineski dubl koji ima kvalitet da se izbori i sa najboljima na svetu, a kamoli sa ove dve Australijanke.

WTA ŽREB

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters 


tagovi

Karolina VoznijackiPetra KvitovaAngelika KerberAleksandra KrunićAustralian Openbet analizaSloun Stivens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara