"Ana sa navijačima posle plasmana u drugo kolo"
"Ana sa navijačima posle plasmana u drugo kolo"

AO: Ana i Jelena po 2:0, Bojana ispala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.16. | 08:46

Prva pobeda Ivanovićeve u sezoni, Polona Hercog poklonila pobedu Jankovićevoj, Korne prejaka za Jovanovski

Ana sa navijačima posle plasmana u drugo koloKonačno! Treća je stvarno bila sreća za Anu Ivanović, posle poraza na startu manje važnih turnira u Oklendu i Sidneju, našla je srpska teniserka način da prvi grend slem sezone započne pobedom. Pred nekada prvom igračicom sveta je na premijeri Australijan opena pala domaća teniserka Tami Peterson, baš onako kako se i očekivalo od favorita - 2:0 (6:2, 6:3).

Izabrane vesti

Iako je u prva dva gema imala problema, Ana je brzo preuzela kontrolu nad mečom, pri vođstvu 2:1 i 5:2 oduzimala servis rivalki i lagano stigla do prvog seta, da bi gro posla završila već u drugom gemu druge deonice i tako zabeležila rutinski trijumf.
Ovo mi je jedno omiljenih mesta, zato što su ljudi naklonjeni sportu. Stvarno cenim to što dolaze ne samo na mečeve, već i na treninge. Teško je kad igrate protiv nekog kog ne poznajete, ali rekla sam i Tami Peterson da je dobro odigrala i da je lepa budućnost čeka. Nisam osećala pritisak, ali sam bila svesna da nisam imala najbolji uvod u Australijan open, zato sam želela pobedu. Srećna sam što sam je otvarila i nadam se da ću u narednom nastupu biti još bolja“, rekla je Ana, koja je u Melburnu zabeležila čak 15 vinera, ali i 21 neiznuđenu grešku, pa će već u narednom susretu morati da obrati pažnju na taj detalj.

Njena sledeća rivalka je Anastasija Sevestova. Litvanka je prvo kolo preskočila tako što joj je pri rezultatu 10 u setovima meč predala Australijanka Džarmila Volf.

Jelena u fluuorescentno žutoj kombinacijiPre Ane, u drugu rundu plasirala se i Jelena Janković. Doduše, uz nešto malo više muke. Nekada prva teniserka planete je, takođe, u dva seta savladala Polonu Hercog iz Slovenije sa 2:0 (6:3, 6:3).

Nije se uplašila njenog istetoviranog tela. Naprotiv, sve vreme je bila teniserka koja je držala vođstvo, ali bi u trenucima kad je stizala do brejka isti i ispuštala. Tako je bilo u oba seta, međutim, činjenica da je Hercog napravila čak 46 neiznuđenih grešaka dovoljno ilustruje odsustvo kvaliteta i koncentracije u njenoj igri, što je svakako usmerilo Jelenu ka trijumfu.

Jankovićeva je znatno manje grešila (25 neiznuđenih grešaka), imala je i 11 vinera, pa plasman u drugo kolo nijednog trenutka nije dovoden u pitanje.

Sledeći zadatak Jelena će imati u liku Laure Zigmund. Nemca je u prvom kolu bila bolja od Holanđanke Kiki Bertens - 2:0.

Rano jutors na teren je izašla i treća srpska predstavnica, za razliku do Ane i Jelene, Bojana Jovanovski se na njemu nije lepo provela. Nju je u dva seta, prilično lako, savladala Francuskinja Aliz Korne - 6:1, 6:2.

Do izražaja je došla razlika u klasi, Bojana je lako gubila svoj servis u uvodnim fazama setova, ovim porazom Australijan open je za nju završen - 1:6, 0:6 .

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

WTAJelena JankovićBojana JovanovskiAustralijan openAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara