AO: Kecmanović otvara prvi grend slem u 2019.

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.01.19. | 08:56

Poznat raspored mečeva prvog dana melburnškog turnira, čak četiri srpska tenisera na terenu, ali i Nadal, Federer, Mari, Šarapova...

U noći između nedelje i ponedeljka počinje novo izdanje Australijan opena na kojem titule brane Dankinja Karolina Voznijacki i Švajcarac Rodžer Federer. U toku su poslednje pripreme tenisera za start borbi na prvom gred slemu sezone, a rano jutros je izašao i raspored takmičenja prvog dana.

RASPORED MEČEVA 1. DANA AO (+9 Č)

Izabrane vesti

Sesija počinje od 11 časova po lokalnom, to jest 01.00 po srednjoevropskom vremenu. Na glavnom terenu, famoznoj Rod Lejver areni dan otvara duel čuvene Ruskinje Marije Šarapove i Britanke Herijet Dart koja je u poslednjem kolu kvalifikacija nakon preokreta savladala našu Ivanu Jorović. Posle tog meča sledi susret Rafaela Nadala i domaćeg tenisera, Džejmsa Dakvorta.

U večernjem terminu koji po "našem vremenu" počinje u 08.00 po tradiciji u odbranu krune startuje šampionka, Karolina Voznijacki, a njena prva protivnica je Belgijanka Alison Van Ujtvank. Dan na "Lejveru" zatvara Federer kojem će pokušati da se suprotstavi Denis Istomin, Uzbekistanac koji je 2017. šokirao svet sporta izbacivši već u drugom kolu baš ovog takmičenja Novaka Đokovića, što je bio prvi jasni znak već dobro nam poznate krize našeg asa.

Od ostalih "velikih imena" prvog dana Australijan opena igraju Sloun Stivens, Jelena Ostapenko, Petra Kvitova Aleks de Minor, Marin Čilić, Kevin Anderson, Tomaš Berdih, Endi Mari (možda i poslednji put u karijeri), Stefanos Cicipas...

Veliki broj naših predstavnika igra prvog dana prvog grend slema sezone. Prvi kreće naš supertalenat koji se za glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, Miomir Kecmanović koji od 01.00 ukršta rekete sa iskusnim Fernandom Verdaskom. Janko Tipsarević će imati težak zadatak protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a njihvo odmeravanje bi trebalo da krene negde oko tri sata posle ponoći u nedelju. Dušan Lajović takođe igra drugi meč dana, to jest u sličnom terminu kao i Tipsa, a protivnik mu je Urugvajac Pablo Kuevas. Viktor Troicki, koji je isto morao da prođe kvalifikacije, pošto se takođe vraća nakon povrede koja ga je odvojila od terena još od septembra, igra treći meč dana na najmanjem terenu melburnškog teniskog kompleksa protiv Španca Roberta Karbajesa Baene, koji bi trebao da počne oko 05.00 po srednjoevropskom vremenu.

Ovo ujedno znači da ćemo drugog dana Australijan opena 2019, kao što smo i najavili gledati Novaka Đokovića, ali i Aleksandru Krunić, Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, te Serenu Vilijams, Simonu Halep, Aleksandera Zvereva, Garbinje Muguruzu itd.

ANTEPOST - POBEDNIK TURNIRA/FINALE TURNIRA, IGRAČI

MOZZART je za ovaj Australijan open pripremio i specijalnu igru gde vam je ostavljeno da se kladite na preko 20 tenisrki i isto toliko tenisera koji bi mogli fda uđu u finale ili osvoje titulu. Npr, na Rodžera Federera kvota da će odbraniti titulu je 6,00, a da će se probiti do treće borbe za pehar u Melburnu 2,80. Tu su naravno svi veliki igrači i igračice, a na vama je samo da se opkladite i tako dodatno povećate uzbuđenje praćenja jednog od najvećih sportskih događaja na svetu ove godine.

ANTEPOST - POBEDNIK TURNIRA/FINALE TURNIRA, IGRAČICE

*kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport/Reuters


tagovi

Viktor TroickiMiomir KecmanovićDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara