AO kvalifikacije: Poslednja prepreka pred Jorovićevom, Troickim i Kecmanovićem

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.01.19. | 14:35

Večeras se u Melburnu vode završne bitke za prodor u glavni žreb prvog grend slema sezone

Srpski tenis za sada ima šest sigurnih predstavnika u glavnom žrebu oba singla na Australijan openu - Aleksandra Krunić, Novak Đoković, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere - ali broj bi od večeras mogao da bude povećan za još najviše tri imena.

RASPORED 3. KOLA KVALIFIKACIJA (-9 Č)

Izabrane vesti

Naime, u predstojećoj noći i jutru u dalekom Melburnu vodiće se finalne borbe u kvalifikacijama, to jest treća, ujedno i završna runda, gde će se naći i naši reprezentativci Ivana Jorović, Viktor Troicki i Miomir Kecmanović. Mlada Čačanka se prvi put u karijeri sastaje sa 22. godišnjom Harijet Dart. Srpkinja je trenutno 117. na svetu, dok je njena protivnica 132. na WTA listi, ali je odlično odigrala nedavno u Brizbejnu gde je takođe kroz kvalifikacije stigla do drugog kola savladavši, između ostalih i nekada jednu od najboljih na svetu "našu" Nemicu, Andreu Petković, tako da možemo očekivati napeto odmeravanje u noći između četvrtka i petka između njih dve. Meč će početi oko 03.00 po "našem" vremenu.

Oprilike u isto vreme najavljen je i okršaj našeg najvećeg talenta, Miomira Kecmanovića sa Tijagom Monteirom. Biće to prvi susret 126. i 127. reketa sveta i prilika da naš 19-godišnjak pokaže još jednom od čega je sazdan. Brazilac je pet godina iskusniji, što je velika prednost te ne bi čudilo ako prođe, iako je kvota na njega čak 2,55, što nam se čini kao dobra prilika.

Viktor Troicki, koji je na putu povratka nakon povrede zbog koje je pauzirao od septembra, ne bi trebalo da ima previše problema protiv malo poznatog Darijana Kinga sa Barbadosa, s obzirom da je as sa Dorćola prilično lako skinuo dva prethodna, veoma jaka skalpa proteklih dana u kvalifikacija, Čeha Lukaša Rosola i Francuza Nikolu Majua. Susret neće početi pre 05.00 u petak rano ujutru.

KOMPLETAN ŽREB WTA KVALIFIKACIJA AO 2019

KOMPLETAN ŽREB ATP KVALIFIKACIJA AO 2019

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Ivana JorovićViktor TroickiMiomir KecmanovićAustralijan openbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara