Arapski recept Novaka Đokovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.12.18. | 17:58

Prvi reket sveta ponovo iz supermodernog "Zajed sport centra" u Abu Dabiju kreće u novu tenisku sezonu. Od četvrtka do subote tamo se igra pozivni turnir gde su Srbin i Nadal glavne zvezde

Do kraja ove godine i početka nove teniske sezone ostalo je nedelju dana, pa su i pripeme igračica i igrača u samom finišu.

Naš i svetski najbolji, Novak Đoković postupio je po starom receptu, te će poslednje "zatezanje" obaviti u Abu Dabiju u vrhunskom, ultramodernom sportskom centru "Zajed sport sitiju", u lčijem okviru je i stadion na kojem je nedavno odigrano FIFA Svetski klupski kup koji je osvojio Real Madrid. Među mnogim objektima nalazi se i velelepan teniski centar sa vrhunskim stadionom i uslovima za pripreme koje se samo poželeti mogu. Uz lepo, praktično prolećno vreme koje u ovo doba godine vlada na arapskom oluostrvu, pritom sa veoma malo vlage jasno je zašto se i Nole tamo ponovo nalazi.

Izabrane vesti

U sklopu priprema on će tradicionalno odigrati i takmošnji pozivni trodnevni turnir kojeg je osvajao u tri navrata, a glavni rival će mu biti četvorostruki pobednik, Rafael Nadal. Srpski teniser, koji je u tim vratio fiziterapeuta Miljana Amanovića, a pritom je zadržao Argentinca Ulisesa Baldija koji je odlično brinuo o našem asu u izostanku njegovog kuma, u petak u polufinalu od 22 časa po srednjoevropskom vremenu čeka boljeg iz duela između snažnog Rusa Karena Hačanova ili Austrijanca Dominika Tima. Novak je stigao u prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata u ponedeljak, sa braćom Đorđem i Markom koji učestvuju kao sparing partneri na treninzima. Ovo prestižno takmičenje označava kraj priprema za novu sezonu belog sporta i uvek dovodi vrhunske igrače u svoj velelepni sportski centar gde ujedno obave i završni deo priprema.

Miljan Amanović je ponovo u Noletovom štabu

Španac dva sata ranije čeka boljeg između aktuelnog šampiona, Južnoafrikanca Kevina Andersona ili Koreanca Hjeona Čunga. Dan ranije, pored muških četvrtfinala igraju i žene, pošto rekete u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata ukrštaju i sestre Vilijams u praktično egzibicionom meču.

Zvanični podatak da je nagradni fond ovog turnira samo 250.000 dolara je pro forme pošto svi takmičari, a naročito glavne zvezde dobijaju ozbiljne honorare ne bi li se pojavili u pustinji. Novak odmah nakon Abu Dabija nastavlja dalje u Dohu gde će na ATP 250 turniru, koji je osvojio 2016 i 2017. nakon čega je punom snagom krenula ona poznata kriza koju je prevazišao tek minulog proleća, i zvanično otvoriti sezonu. Ovaj put se u prestonici Katar glavni rivali će mu biti upravo Tim i Hačanov, a pridružiće mu se Dušan Lajović.

FOTO: Reuters


tagovi

Abu DabiRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara