ATP: Federer brani rodni Bazel, a u Beču se nastavlja potera za Londonom

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.10.18. | 11:20

Na dva teniska turnira koji se ove sedmice održavaju u Evropi na redu su četvrtfinalni dueli

ATP 500 turniri koji se ove sedmice igraju u Bazelu i Beču stigli su do završnih faza pošto su danas na našem "kladilačkom meniju" mečevi četvrtfinala. A to znači pregršt zanimljivih parova i vrhunskih duela.

DNEVNI RASPORED MEČEVA U BAZELU

Izabrane vesti

Počev od Švajcarske gde će domaćin turnira, aktuelni ujedno i osmostruki šampion, Rodžer Federer od 19 časova ukrstiti po deveti put u karijeri rekete sa Žilom Simonom. Mešter iz Bazela vodi sa 6-1, ali je gotovo svaki put bilo napeto, da li sa taj-brejkom, da li sa setom više, ali i ovde svakako treba probati tako nešto. Uz plus gemove, posebno u prvom setu. Favorit je, naravno Fedeks mada nije u vrhunskoj formi, dok se 33-godišnji Francuz već duže vreme polako vraća nakon povrede. Ali, ne ide mu i zato je sada 33. na svetu.

Dan u Bazelu otvara meč dva najslabija tenisera koja su se probila među osam, a to su Tejlor Fric i Marijuš Kopil. U pitanju su dva izuzetno jaka i visoka igrača koji svoj tenis uglavnom baziraju na tim fizičkim prednostima. Nešto je bolji pak Amerikanac koji je uspeo i da se plasira na završni turnir sezone za igrače mlađe od 21 godine koji se održava u Milanu, ali se Rumun neće dati bez velike borbe.

Posle njih bi takođe trebalo biti uzbudljivo, kao što i gotovo svaki put biva kada se sastanu Aleksander Zverev i Roberto Bautista Agut. Ovo je Špancu omiljeni deo sezone kada postiže najbolje rezultate, ali će teško zaustaviti Nemca koji ga je savladao na poslednja tri odmeravanja.

Prava teniska poslastica je ostavljena za kraj radnog dana u Švajcarskoj pošto se odmeravaju dva supertalenta, Stefanos Cicipas i Danil Medvedev. Ovo će im biti treći međusobni meč i u karijerama i u 2018, a do sada je dva puta slavio 22-godišnji Rus. Upravo zato, ali i kvote 2,11 na njega, predlažemo da probate sa KI 2.

DNEVNI RASPORED MEČEVA U BEČU

U Beču su u fokusu dva meča tenisera koji jure preostala tri mesta za plasman na završni turnir sezone u Londonu. Prvi je duel koji kreće ne pre 14.30 između domaćina, Dominika Tima i Keija Nišikorija. Japanac vodi sa 2-1, ali je Austrijanac poslednji slavio, istina na šljaci Rolan Garosa. Na tvrdoj podlozi je sasvim druga priča i upravo zbog toga dajemo malu prednost Japancu.

Kevin Anderson i Borna Ćorić takođe maštaju o Londonu, a ovo je meč u kojem je užasno teško odrediti favorita, iako dvometraš iz Johanezburga vodi sa 3-1. Mladi Hrvat je trenutno u odličnoj formi, a i slavio je protiv ovog pritvnika u 2018, tako da mu dajemo malu prednost, ali pre svega verujemo u plus gemove, treći set (2,11), taj-brejk (1,72)...

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererDominik TimAleksander Zverevbet analizaBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara