ATP Hale: Fokus na Federera

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 10:44

Na prestižnom turniru u Nemačkoj danas su na redu polufinalni susreti

Voleli ga ili ne voleli, to je već lična stvar i stav, ali Rodžer Federer je sportski fenomen. Osvajač čak 20 grend slem titula uskoro puni 38 godina i dalje je jedan od najboljih tenisera na svetu, a o popularnosti da ne govorimo.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Tako se pred ovo izdanje prestižnog turnira u Haleu (trava, nagradni fond 2.219.150 evra) pričalo da je tarifu od oko milion evra, koju je uzimao da se pojavi na nekom takmičenju koje nije grend slem ili masters, sada duplirao, ali s pravom. Bez njega turniri kao što je baš ova pomenuti, ma koliku tradiciju imali, mogu samo da sanjaju o punim tribinama i skupim ulaznicama. Zna Fedeks dobro koliko vredi i zato to i naplaćuje.

Ali, daje i šou pošto je njegov stil igre zaista neponovljiv - mnogi ga zovu i "baletenisom" - te verujemo da će tako biti i danas u polufinalu takmičenja na travi u Nemačkoj gde je on praktično domaćin. Protivnik mu je, u meču koji neće početi pre 15.30, Pjer Ig Erber sa kojim prvi put ukršta rekete. I dok je Francuz, trenutno 43. reket asveta relativno lako prošao u ovu fazu takmičenja, pre svega zahvaljujući predaji Borne Ćorića juče, Fedeks se prilično namučio u prethodna dva meča, protiv Žoa Vilfreda Conge i Roberta Bautista Aguta. Teško da će se tako nešto dogoditi i danas, te verujemo u relativno laku pobedu Švajcarca u dva seta.

Drugi, a zapravo prvi polufinalni par, koji se sastaje od 13 časova čine David Gofan i Mateo Beretini. Izvabnredni Belgijanac se izgleda konačno "razbudio" te je juče preokrenuo protiv Aleksandera Zvereva, ali će sada imati zaista tžak zadatak protiv 23-godišnjeg momka koji igra neverovatnu sezonu, najbolju u karijeri u kojoj je već osvojio dve ATP titule, krajem aprila na šljaci u Budimpešti i koliko prošle sedmice u Štugartu, takođe na travnatoj podlozi.  Mladi Rimljanin, trenutno 22. na svetu je favorit, ali kvota 2,55 na iskusnog Gofana je ipak izazovna. Ali, bolje je možda porbati da će biti tri seta ili taj-brejk.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara