ATP Hjuston: Jankova misija se nastavlja

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.19. | 13:03

Srpski as nakon pobede nad Tenisom Sandgrenom večeras u drugom kolu turnira u Teksasu od 19 časova ukršta rekete sa trećim nosiocem, Britancem Kameronom Norijem

Jedan od dvojice srpskih tenisera koji su odlučili da ove sedmice ne odmaraju pred početak jednog od najinteresantinijih perioda u svetu tenisa, to jest sezone igranja na šljaci na velikim turnirima u Evropi koja nezvanično startuje mstsrsom u Monte Karlu (14-21. april), već da se oprobaju malo na istoj podlozi, ali nekoliko hiljada kilometara zapadno, u Hjustonu (crvena šljaka na otvorenom, nagradni fond 652.254 $), Janko Tipsarević večeras igra drugo kolo.

RASPORED MEČEVA (+7 Č)

Izabrane vesti

Nažalost, Peđa Krstin nije uspeo dalje od prve runde glavnog žreba nakon odličnih partija u kvalifkacijama, ali je pokazao da bi mogao da podigne karijeru na viši nivo. Pobedom nad Tenisom Sandgrenom u dva seta, Tipsa je pak pokazao i dokazao da je njegov trud da se vrati belom sportu i za kraj karijere ostavi jak dojam pre nego što okači rekete o klin, sve samo ne uzaludan. Pobeda nad tako kvalitetnim protivnikom kao što je Tenis Sandgren je ono što će mu dati i unutrašnju i spoljnu snagu da nastavi sa ovom misijom.

Naredni stepenik na tom njegovom "putu iskupljenja" je Kameron Nori sa kojim će se prvi put nadmetati ove večeri od 19 časova po srednjoevropskom vremenu, a ko pobedi ide u četvrtfinale gde ga čeka bolji iz meča koji sledi njihovom, između Sema Kverija i Giljerma Garsije Lopeza. Britanac rođen u Južnoj Africi, a odrastao na Novom Zelandu specijalista je za tvrde podloge na kojima je ove sezone dva puta zablistao probivši se do finala Oklenda gde je izgubio baš od Sandgrena, kao i polufinala Akapulka gde ga je zaustavio Saša Zverev. Možda i najjača karakteristika mu je to što je levoruk, što naravno zahteva poseban oprez kod njegovih protivnika, a verujemo da Tipsarević sa svoje 34 godine ima sasvim dovoljno iskusta za takav izazov. Nori je trenutno 55. na ATP listi, a u Hjustonu je bio slobodan u prvom kolu pošto je postavljen za trećeg nosioca, bez sumnje je favorit protiv našeg asa, ali sigurno nije nepobediv. Samim tim ne bi bilo veliko čudo da vidimo Janka u četvrtfinalu i prolaz kvote 2,19 na njega.

Nakon njih dvojice sledi sudar Kverija i Garsija Lopeza, njihov čak osmi. Zanimljivo je da Amerikanac vodi sa 6-1, ali je Španac taj jedini trijumf ostvario baš na njihovom jedinom odmeravanju na šljakastoj podlozi, pre tri godine u Ženevi. A taj podatak je dovoljan da "igramo protiv kvota" i da gađamo 2,41 na 35-godišnjaka iz Albasetea. Ali, ako biste to preskočili, može se očekivati taj-brejk koji su odigrali tri puta na poslednjih pet mečeva, a koeficijent za današnji je 1,85.

U popodenim časovima u Hjustonu igraju se još dva singla, a može se reći da je duel između Stiva Džonsona i Danijela Elahi Galana u suštini dobar za popunjavanje tiketa igranjem na Amerikanca. Jer on ne samo da je daleko bolji teniser, te je i daleko bolje plasiran od od praktično nepoznatog kvalifikanta iz Kolumbije, 22-godpnjaka kojije trenutno 241. na ATP listi, nego je i u najmanju ruku viđen za osvajanje i treće uzatopne titule u ovom teskaškom gradu.

Dan na centralnom terenu zatvaraju još jedan kvalifikant iz Kolumbije, Santjago Hiraldo i Džordan Tompson, koji je izbacio Peđu Krstina. Naravno, ovde su sve oči uprte u favorizovanog Australijanca, ali je i ovde situacija "klimava" jer Hiraldo je zaista veliki majstor igre na šljaci koji polako završava karijeru, za razliku od Tompsona, te ne bi bilo čudo i da ovde bude iznenađenja. A i tu je kvota 2,70 na Kolumbijca.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Janko Tipsarevićbet analizaATP Hjuston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara