ATP Hjuston: Teksaški izazovi Tipse i Krstina

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 16:46

Dva srpska tenisera večeras igraju mečeve prvog kola glavnog žreba singla

Na 20 ATP turnira koji su odigrano do sada u 2019. viđeno je čak 19 različitih šampiona. Jedini koji je podigao dva pehara je neverovatni Rodžer Federer, šampion Dubaija i Majamija.

RASPORED MEČEVA (+7)

Izabrane vesti

Sada je krenuo prolećni deo sezone na šljaci te možemo uskoro očekivati nove titulare, pa i na dva ovosedmična turnira, u Marakešu i Hjustonu (crvena šljaka na otvorenom, nagradni fond 652.254 $). I dok srpski beli sport u Maroku predstavlja Laslo Đere, koji se vratio nakon skoro jednomesečnog odmora posle najuspešnijeg perioda u karijeri, svoju šansu u Teksasu traže Janko Tipsarević i Peđa Krstin. I obojica nastupaju večeras u okviru prvog kola.

Tipsa, koji nastavlja da koristi zaštićeni rang za  ulazak u glavni žreb, na samom kraju radnog dana u Hjustonu, na centralnom terenu ukršta rekete sa Tenisom Sandgrenom. Biće to veliki izazov za njega pošto teško podiže formu, ali bi mogao i da profitira zahvaljujući naglim fluktuacijama u ponašanju protivnika. Amerikanac je naime zaista izvanredan kada je koncentrisan, ali to retko uspeva da postigne. Ukoliko bude tako, Beograđanin ima svoju šansu, ali je ipak Sandgren favorit.

Slična je priča i sa Krstinom, koji je put do glavnog žreba, prvog na ATP takmičenju u karijeri, našao preko kvalifikacija. Iako bi mi sigurno želeli da nastavi i zabeleži treću pobedu u nizu, teško će to preko Džordana Tompsona, trenutno 67. na svetu.  Mada, treba imati na umu da se Australijanac ne snalazi dobro na zemljanoj podlozi, što se videlo i prošle godine kada je uzeo samo dva gema protiv Bjorna Fratanđela baš u prvom kolu Hjustona. Ovde bi moglo da bude veoma gusto, naročito ako momak iz Mokrina odigra koncentrisano i odgovorno.

Titulu brani domaći igrač, Stiv Džonson koji je postavljen za prvog nosioca, što znači da je slobodan u prvom kolu, dok u drugom čeka boljeg iz odmeravanja između kvalifikanta iz Kolumbije Danijela Elaja Galana i favorizovanog Italijana Paola Lorencija.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Janko TipsarevićPeđa Krstinbet analizaATP Hjuston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara