ATP INDIJAN VELS: Đokovićev dupli program

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.19. | 12:10

Srpski teniser nastupa večeras i u singlu i u dublu, na terenu još i Nadal, Federer, Vavrinka, Krajinović, Nišikori...

Prvi reket sveta, Novak Đoković će u noći između utorka i srede imati pune ruke posla na prvom mastersu sezone. Naime, sinoć je u Indijan Velsu neočekivano pala kiša i tako na samom početku zaustavila njegov meč trećeg kola sa Filipom Kolšrajberom, a trenutno je 1:0 u gemovima za našeg asa.

RASPORED MEČEVA (+9 Č)

Izabrane vesti

Ko što smo juče naglasili Nole je Nemca pobeđivao bukvalno gde god je stigao, a u dosadašnjih devet odmeravanja samo jednom je izgubio i to davne 2009. na šljaci Rolan Garosa. Poslednji put su se sastali pre tri godine i tada je iskusni Kolšrajber pružio kakav-takav otpor te to treba očekivati i večeras. Pritom, Novak nije, mora se priznati još podigao nivo igre, što se videlo u prvom delu obračuna sa Bjornom Fratanđelom te verujemo da će biti tesno, ali samo na početku meča, dok se Srbin ne "zalaufa". Pobednika meča već čeka veoma raspoloženi Gael Monfis.

Što se tiče dubla pred njim i Fabijom Fonjinijem večeras je okršaj četvrfinala sa Rumunom Orijom Tekaom i i Holanđaninom Žan Žilijen Rojerom. U pitanju je veoma iskusan par sa godinama igranja u dublu, te nije ni čudo što su favoriti sa kvotom 1,50. Ali, Nole i Fabio su pokazali u dva nastupa da mogu svakoga da pobede ako su nadahnuti, te nije ni veliki rizik odigrati na njih i probati prolaz koeficijenta 2,41.

Mora se priznati da se Đokoviću prilično otvorio žreb u singlu pošto su iz igre ispale po njega dve verovatno najveće prpreke u njegovom delu žreba, odmah na početku Nik Kirjos i sinoć Aleksander Zverev tako da će mu posao biti olakšan sve do eventulanog finala gde očekuje, a koga drugog do Nadala ili Federera.

A baš njih dvojica nastupaju večeras. Španski bik "na meniju" ima staru mušteriju koju je tukao u svih šest prilika, Dijega Švarcmana. Omaleni i veoma snažni Argentinac nije na svom nivou u 2019, ali treba obratiti pažnju pošto sada igra sa Rafom na tvrdoj podlozi, gde je umeo da mu napravi probleme. Ukoliko bude iole raspoložen, verujemo da bi mogao da otkine jedan set. Do pobede - teško.

Mešter iz Bazela 25. put u karijeri ukršta rekete sa Stenom Vavrinkom. Iako ga mnogi proglašavaju za švajcarski derbi, on je daleko od toga jer je Fedeks slavio 21 put, od čega na poslednjih pet odmeravanja. Ali, retko je sve bilo glatko tako da ovde valja probati sa plus gemovima, trećim setom i/ili taj-brejkom.

Još jedan naš as igra večeras, a u pitanju je Filip Krajinović koji će imati zaista veoma težak zadatak protiv Danila Medvedeva. Rus je veoma intreliganetan i može se reći naporan teniser čiji stil igre podseća na Francuza Žila Simona, a to znači besomučno vraćanje loptice, često bez ikakvog tempa i čekanje na greške protivnika. Veoma iscrpljujući tenis za oba učesnika. Moskovljanin je 15. reket sveta i bez sumnje favorit, ali kvota 1,30 jednostavno nije ni dovoljna ni sigurna u krajnjem slučaju, tako da predlažemo ili da "muški" odigrate na srpskog asa što MOZZART plaća koeficijentom od čak 3,20, ili da već smislite neku kombinazziju.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalRodžer FedererFilip KrajinovićATP Indijan Velsbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara