ATP ISTBORN - Ima li Mari snage za još jedan trijumf?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 10:43

Škotski as se osokolio nakon pobede nad indisponiranim Vavrinkom, a sada ga čeka kolega iz reprezentacije i 16. igrač sveta, Kajl Edmund

Vimbldon samo što nije (2. jul), kavlifikacione borbe se već vode u Londonu te je sve već nekako u svetu tenisa okrenuto ka najvećem i najglamuroznijem turniru. Tako je i u Istbornu (721.065 evra nagradni fond) gde ove sedmice igračice i igrači vrše poslednja "štelovanja" udaraca i forme za vrhunac dela sezone koji se igra na travnatoj podlozi.

Od pregršti zvezda jedno ime se posebno izdvaja u muškom delu žreba, a to je Endi Mari. Škotski junak se vratio na ATP tur nakon skoro pa godinu dana zbog operacije kuka i već u prvom meču, i to protiv (istina takođe rekovalescenta) Stena Vavrinke kojeg je prosto oduvao sa terena iznenadivši ne samo navijače, nego i samog sebe. Šta više, nivo igre je bio zaista na visokom nivou.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:05 7742 ATP Murray A. - Edmund K. kmb 2&ug> (23.5) 4,70
Sre 13:20 8053 ATP Schwartzman D. - L.Lacko tb da 1,90
Sre 16:00 8056 ATP Ferrer D. - M.Kukushkin ki 1 1,80
Ukupna kvota16,07

Mari će danas u Istbornu igrati drugo kolo i to protiv kolege iz Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije, Kajla Edmunda, trenutno 18. na svetu. Momak rođen u Johanesburgu će biti odličan test za Škota, ali verujemo ipak u poraz nekada najboljeg tenisera sveta. Još je ipak rano da krene da vezuje ubedljive partije. Ali, neće se predati bez velike borbe jer je željan tenisa i gladan uspeha.

Iz muškog dela žreba u Istbornu izdvajamo još dva susreta. Prvi je između Dijega Švarcmana i Lukaša Lacka. Omaleni Argentinac nema igru stvorenu za travu, ali je definitivno mnogo bolji igrač od Slovaka, tako da očekujemo njegov trijumf i to u najviše dva seta. Moguć je taj-brejk pošto je Lacko poznat kao odičan server. što je krucijalno za tenis na travi.

Za kraj prognoziramo i meč legendarnog Davida Ferera. (Pre)iskusni Španac je favorit protiv igrača kojeg je pobedio na sedam od osam odmeravanja, Mihajla Kukuškina. Kazahstanac ipak nije lak zalogaj, te verujemo da će pružiti značajan otpor.

Kompletan raspored 6. dana turnia u Istbornu pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Endi MariKajl EdmundATP Istburnbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara