Laslo Đere (©AFP)
Laslo Đere (©AFP)

ATP KICBIL: Đere gura dalje

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 11:24

Nakon što se izborio sa kvalifikacijama, as iz Sombora će danas protiv Ramos-Vinjolasa pokušati da se pridruži u drugom kolu Lajoviću i Kecmanoviću

Muški tenis se turnirom u Kicbilu i definitno vratio, makar na narednih mesec dana u Evropu. A kako vrhunski beli sport više nije moguće zamisliti bez srpskih igrača, „naški“ se i ove sedmice priča podno Alpa.

DANAŠNJI RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Pošto je Dušan Lajović, kao treći nosilac slobodan u prvom kolu, dok je Miomir Kecmanović juče preokrenuo protiv Keija Nišikorija, moguće je da danas dobijemo i trećeg učesnika drugog kola. Na tom putu je Laslo Đere, nakon što se probio kroz kvalifikacije. Prvi protivnik u glavnom žrebu mu je 32-godišnji Albert Ramos-Vinjolas.


Uvek je veoma loša vest za sve tenisere kada na šljaci dobiju da igraju protiv Španca, ali naš as iz Sente ne bi trebao suviše da brine danas, pošto je na prošlom Rolan Garosu upravo ovom rivalu u tri seta održao lekciju. Nekada, ne tako davno 17. reket sveta trenutno je 41, ali mu se predviođa dalji pad zbog veoma slabih rezultata poslednje dve godine. I pravo je čudo kako je uopšte opstao u Top 50. Naravno, iskusnog asa nikada ne treba lako otpisivati tako da ovde može da se proba i da će biti igrana tri seta.

Veliku borbu u Kicbilu možemo očekivati i na sudaru 74. i 75. tenisera na svetu. U pitanju su 19-godišnji Janik Siner i 17 godina stariji Filip Kolšrajber. Iskusni Nemac je majstor igre na šljaci, ali mladi Italijan, momak koji je rođen i živi sa južne strane Alpa, zaista je nešto posebno. Da je imao malo više sreće i snage i dalje bi bio na US openu, a sada cilja prvi ATP pehar. I to bukvalno u svom dvorištu. Siner je inače i slavio na njihovom jedinom dosafašnjem odmeravanju, te verujemo da je sada u blagoj prednosti. Ovde treba pojuriti gemove u plusu.


Možda i najozbiljnija, ujedno i jedina današnja sigurizza u Kicbilu je pobeda Džona Milmana nad Džordanom Tompsonom. Dva Australijanca su se zvanično ukrstila dva puta i Milman, čovek koji je pre koju godinu izbacio Rodžera Federera sa US Opena, do sada nije izgubio niti set.  Pobednik ide na Miomira Kecmanovića.




tagovi

Laslo ĐereAlbert Ramos Vinolasbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara