ATP lista - Nole napredovao, Krajinović najjači u karijeri

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.03.18. | 09:29

Promene u Top 10 društvu, tek od šestog mesta

Uprkos ranoj eliminaciji sa terena Indijan Velsa, naš najbolji teniser svih vremena Novak Đoković popeo se ove nedelje za jednu poziciju ATP lestvice, pa je od ovoga ponedeljka je 12. teniser sveta. Konstatujmo i da je Filip Krajinović na 27. mestu, što nije dobar, već izvarendan plasman našeg tenisera kome je ovo najbolji plasman karijere.

Zasluge za ovakvu poziciju Krajinović je stekao dobrom igrom na Indijan Velsu, koja realno nije mogla da parira jedino Rodžeru Federeru, prvom reketu ATP planete, koji je našeg tenisera porazio sa 2:0 u setovima. Viktor Troicki se zadržao na 68. mestu, dok je Laslo Đere pao za četiri pozicije, pa je sada 94. na planeti. Dušan Lajović lošiji je za čak sedamnaest pozicija, pa zauzima 108 mesto.

Izabrane vesti

Kada je reč o Top 10 društvu, promena nije bilo od prve do pete pozicije. Federer je i dalje prvi, a prate ga Rafael Nadal, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, i Aleksandar Zverev. Od ovoga ponedeljka, šesti je Huan Martin del Potro, koji je sa osme pozicije napredovao za dva mesta. Sedmi je Dominik Tim koji je pao za jedno mesto, dok je južnofrički teniser Kevin Anderson na osmoj poziciji. Sa sedmog na deveto mesto pao je David Gofan, dok je Lika Puj deseti, zbog napretka sa 12. ATP pozicije koja sada pripada našem Novaku Đokoviću.

FOTO: Reuters/Action Images   


tagovi

Novak ĐokovićFilip KrajinovićATPRodžer FedererRafael NadalMarin Čilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara