ATP LONDON: Čilić se sveti

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.11.18. | 12:17

Možda Zverev vodi sa 5-1 u međusobnim okršajima, ali hrvatski teniser ima odličnu priliku da slavi na svom prvom meču na ovogodišnjem izdanju završnog mastersa sezone

Moderan tenis traži od igrača da budu sve spremniji, brži, gipkiji, ali i viši. To dokazuju i dvojica dvometraša na završnom mastersu u Londonu (Kevin Anderson 203, Džon Izner 207), ali i dvojica kojima nedostaje tek dva centimetara preko dva metra. A to su Marin Čilić i Aleksander Zverev (po 198 cm) koji danas od 15 časova otvaraju drugi dan takmičenja u metropoli na Temzi, ali i obračune u grupi "Guga Kerten".

Biće to njihovo sedmo odmeravanje, Nemac vodi sa čak 5-1, a Hrvat je ostvario tu jednu pobedu još 2015. Ali, i pored toga Zverev mlađi nije veliki favorit u ovom meču, šta više. Čilić igra odlično u drugom delu sezone i pravo je čudo da nije ostvario neki veći uspeh, te ga mnogi vide kao potencijalno iznenađenje u Londonu, slično onome što je prošle godine uradio Grigor Dimitrov osvojivši prestižni pehar u izostanku povređenih Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Endija Marija. I ove godine nema Španca i Škota, Rodžer Federer i Nole su umorni i pomalo istrošeni, tako da je sve moguće.

Izabrane vesti

Naravno, ulogu favorita Čiliću dajemo uslovno, pošto na ovakvom turniru, gde igraju najbolji na svetu, svakog svakog može da pobedi, što se videlo sinoć kada je Kei Nišikori srušio Federera. Istorija odmeravanja momka iz Hambura i hercegovačkog Hrvata, ali i uslovi za igru, pre svega superbrza podloga pogodna za paklene servere, govori nam da će im biti teško da oduzimaju servise protivnika, te se može očekivati napeta borba, plus gemovi, taj-brejk, ali i tri seta.

Drugi meč dana, u večeranjem terminu od 21 čas igraju Novak Đoković i Džon Izner.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

ATP masters LondonMarin ČilićAleksander Zverevbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara