ATP MADRID - Kraljevi šljake

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 10:43

Đoković danas protiv Edmunda u drugom kolu, a nakon toga Nadal otvara odbranu španske krune susretom sa Gaelom Monfisom

Šesti dan mastersa u Madridu publika će zaista imati šta da vidi pošto će jedan za drugim na centralni terebn "Manolo Santana" prvo izaći Novak Đoković protiv Kajla Edmunda, pa onda i Rafael Nadal koji kreće sa okršajima u svojoj prestonici, a potivnik u drugom kolu mu je Gael Monfis.

Biče ovo četvrti duela našeg asa i Engleza, trenutno 22. reketa sveta i verujemo četvrta  Novakova pobeda. Istina, naš as još nije u vrhunskoj formi, ali je blizu, što je pokazao u prvoj rundi protiv Keija Nišikorija, dok ovogodišnji polufinalista Australijan opena u nastavku sezone uglanom igra slabo. Izuzev finala ATP 250 turnira u Marakešu, koje je izgubio od 355. igrača sveta, Pabla Anduhara, Edmund se ne može pohvaliti vrhunskim nastupima. Ovo će im biti prvi put da igraju na šljaci, tako da može biti napetije, a dosta toga će zavisiti o izdržljivosti, to jest kondiciji našeg tenisera koja mu stvara probleme u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:05 7667 ATP Thiem D. - Delbonis F. h1s 1 (-1.5) 1,50
Sre 16:05 7669 ATP R.Nadal - Monfils G. tb da 5,20
Sre 14:05 7848 ATP Djokovic N. - Edmund K. kmb 1&1s 10-12 (21.5) 3,35
Sre 21:35 7853 ATP Zverev A. - E.Donskoy vg prvi 2,00
Ukupna kvota52,26

Nakon njih dvojice nastupaju dve žive legende belog sporta jedan protiv drugog, aktuelni i petostruki šampion mastersa u španskoj prestonici, Nadal i verovatno najatraktivniji teniser na ATP turu, Monfis. Španac vodi sa 13-2 u međusobnim okršajima, ali je Francuz poslednji put slavio 2012. Malo je reći da Parižanin nema šanse protiv Bika sa Majorke, ali će ga baš taj detalj možda pogurati da izvuče sve od sebe. Do pobede neće doći, ali će pokušati da napravi šou pred madridskom publikom koja zaista voli tenis.

Pobeda se očekuje i na meču najboljeg mladog tenisera današnjice, Aleksa Zvereva, koji, istina, nije u naročito dobroj formi, i njegovg "sunarodnika" (Zverev je poreklom Rus rođen  u Nemačkoj) Jevgenija Donskoja. Nemac je slavio u jedinom njihovm obračunu, a verujemo da će tako biti i ovog popodneva/večeri u Španiji.

Ovu tenisku bet analizzu završavamo potencijalno veoma interesantnim duelom između pomalo nesigurnog u poslednje vreme Dominika Tima, koji se nedavno vratio sa rekovalescencije i opasnog Federika Delbonisa. Argentinac je trenutno u slaboj formi, ali ume da zablista naročito na šljaci. Teško da će moći do pobede, ali verujemo da 78. reket sveta ima priliku i znanje da zagorča život sedmom igraču ATP liste.

Kompletan raspored 6. dana turnira u Madridu pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promena

Foto: Action Images


tagovi

Rafael NadalATP MadridATPsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara