ATP Majami: Krajinović i Vavrinka pod podnevnim suncem Floride, Kecmanović protiv domaće nade

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.19. | 12:39

Osim njih trojice danas na terenu na drugom mastersu sezone i Federer, Ferer, mlađi Zverev...

Ulazimo u šesti dan odmeravanja na mastersu u Majamiju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 8.359.455 $) i na redu su poslednji mečevi drugog kola.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Što se tiče srpskih predstavnika za sada su Novak Đoković i Dušan Lajović uspeli da se probiju do treće runde, dok je Janko Tipsarević poražen, a sada su na ispitu preostala dvojica: Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Iako se obojica susreću sa veoma ozbiljnim protivnicima, nema sumnja da imaju svoju šansu. Ali, krenimo redom sa ovom subotnjom teniskom bet-analizom.

Već u podne po tamošenjem, odnosno u 17 časova po "našem" vremenu na centralni teren teniskog kompleksa u južnoj Floridi izlaze Filip Krajinović i Sten Vavrinka.

Biće ovo prvi susret Srbina i Švajcarca koji bi pritom mogao da bude zaista interesantan. Fića se polako vraća u formu i deluje kao da je ove sezone na putu da ponovo zablista kao 2017. Ali, pred njim je zaista težak zadatak u vidu višestrukog grend slem šampiona. Vavrinka takođe polako ulazi u formu, ali mu ona prilično varira, te ne bi bilo čudo da odigra slabo. Ali, uglavnom će sve zavisiti od njega. On je favorit, bez sumnje, ali mi verujemo u duži meč sa tri seta i/ili taj-brejkom.

Prednost Krajinovića je baš to podnevno sunce koje često ume da zasmeta Švajcarcu, posebno ako je imao malo burnije veče, a poznato je da ih sve češće ima. Istina, retko partija na najvećim turnirima, ali sudeći po rezultatima u poslednje vreme, čini se da više ne bira. Ali, možda je to samo loš utisak i možda će mu se baš sve poklpiti protiv Somborca, ali teško. Mi se svakako nadamo da će Krajinović odigrati muški, jako i da neće dati mnogo prostora jednom od najboljih tenisera na svetu. Jer kada Vavrinka igra najbolje što zna, svakoga može da sruši. Pobednik ovog meča ide na boljeg iz susreta između Rodžera Federera i Radu Albota.

Kecmanović bi trebalo da ima nešto lakši zadatak pošto je pred njim ćudljivi Franses Tijafo. U pitanju je 21-godišnji Amerikanac koji u poslednje vreme počinje da pokazuje znakove da bi ipak mogao nešto da uradi i u seniorskoj, nakon velelepne juniorske karijere. Ali... Ima jasan problem sa glavom, razmišljanjejm i može da izgubi od bilo koga, što mu je i glavna mana. Posebno loše igra pod pritiskom domaćih navijača, kao što je i danas prilika.

Svakako da je 28. nosilac favorit u prvom svom susretu sa beogradskim tinejdžerom, ali ne bi bilo čudo kada bi Kecmanović slavio. Jer, zapravo sve je na njegovoj strani i ako se opusti i uživa mogao bi da napravi ponovo veliki korak u karijeri. Pošto su u pitanju dva mlada, taletovana momka puna snage, verujemo u duži meč, pre nego u pobedu Amerikanca. Znate već: plus gemovi, taj-brejk, treći set...

Na glavnom stadionu u Majamiju večeras nastupa i Rodžer Federer koji bi trebalo da ima zaista lagan zadatak protiv kvalifikanta iz Moldavije, Radu Albota. Momak iz Kišinjeva, trenutno 46. reket sveta je istina nedovano u istim uslovima (tvrda podloga na otvorenom) u obližnjem Delrej Biču uzeo prvu ATP titulu u karijeri, dok se u Majamiju probio kroz kvalifikacja do drugog kola. Dakle, kvaliteta ima, ali će teško nešto više postići protiv meštera iz Bazela. Eventualno se može "pojuriti" veći broj gemova u prvom setu.

Ovu bet-analizu završavamo sa duelom koji bi valjalo ispratiti, pre svega zbog toga što će to biti jedna od poslednjih prilika da gledate Davida Ferera koji uskoro odlazi u penziju. Protivnik će mu biti Aleksander Zverev koji je bio bolji na poslednja četiri njihova odmeravanja. I ovaj put overujemo u pobedu Nemca, ali takođe i veliki otpor legendarnog Zida. Pobednik ovog meča igra protiv boljeg iz susreta Kecmanovića i Tijafoa.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Miomir KecmanovićFilip KrajinovićATP masters MajamiRodžer FedererDavid Ferer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara