ATP Majami: Novak će to po kratkom postupku

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.19. | 14:28

Đoković ukršta rekete sa Federikom Delbonisom, Lajović sa Nikom Kirjosom, a Filip Krajinović sa Rodžerom Federerom

Novak Đoković će drugi meč na turniru u Majamiju igrati protiv 83. reketa planete, Argentinca Federika Delbonisa, a eventualni trijumf odvešće ga u osminu finala.

Najbolji teniser sveta će na teren u najzgodnijem terminu po naše podneblje, odnosno u 20.30. Začudo ovo je tek prvi okršaj prvog i 83. reketa sveta. U suštini, razlika u kvalitetu je ogromna, a pritom je Argentinac levoruk što posebno dogovara našem asu. Ovde treba očekivati brz kraj meča i prolazak Đokovića u osminu finala. Novak i Federiko se do sada nisu sastajali, a Argentincu je najviši plasman u karijeri bio 33. mesto ATP liste u maju 2016. godine.

Izabrane vesti

Podsetimo, prvi reket sveta je, kao što smo i najavili, imao malih problema sa Bernardom Tomićem samo u prvom setu koji je završen taj-brejkom, da bi u drugom u potpunosti preuzeo stvari u svoje ruke. Za sat i 13 minuta igre susret je završen pobedom Beograđanina od 7:6 (2) i 6:2. Delbonis je savladao 32. nosioca Australijanca Džona Milmana sa 7:5, 3:6 i 7:6 (2). Ovo je bila šesta pobeda u isto toliko obračuna srpskog tenisera nad 26-godišnjim momkom koji je poreklom sa naših prostora.

Novak je prvi put u karijeri igrao na novom glavnom igralištu u Majamiju, "Hard Rock" stadionu koji je ujedno dom NFL tima, Dolfinsa. Impresivno okruženje pomoglo je našem asu da odigra na visokom nivou, posebno u drugom delu obračuna sa 26-godišnjim Australijancem, zabeleživši 23 vinera i tri brejka.

 

Dušan Lajović će u dva ujutru, u noći između nedelje i ponedeljka, zaigrati protiv Nika Kirjosa (33. tenisera sveta).

Godinu dana nakon njihovohgprvog i do sada jedinog susreta, koji se zbio takođe u Majamiju, Australijanac i Srbin izlaze jedan drugom na crtu. Tada je lako slavio Kirjos, ali sa njim se nikada ne zna. Ako mu prorade "mušice", ili počne da ga muči neka mala povreda, ode sve dođavola. Ovde treba pokušati sa igrom da će biti taj-brejka pošto verujemo u snažan otpor momka iz Stare Pazove koji se sigurno osokolio nakon preokreta protiv Nišikorija.

Filip Krajinović ukršta rekete sa Rodžerom Federerom u ponedeljak posle 16 časova.

Foto: Reuters


tagovi

ATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara